*Nettavisen* Nyheter.

Frykter Se og Hør rammer VG

Markedet frykter at Se og Hørs nye storsatsning kan skade opplaget til VG. Det gir seg utslag i Schibsted-aksjen.

20.06.08 11:04

- VG utgjør rundt 45 prosent av driftsresultatet i Schibsted og lønnsomheten i VG er veldig følsom for endringer i opplaget. Det er en viss sannsynlighet for at enkelte av leserne av VG velger Se og Hør når denne fra nå av også kommer ut på fredager, sier analysesjef Bård Bjølgerud i Alfred Berg ABN Amro til TDN Finans.

De siste dagene har Schibsted-aksjen utviklet seg betydelig svakere enn totalmarkedet og analysesjefen tror det kan være en sammenheng mellom Se og Hørs ukentlige ekstrautgave og Schibsted-aksjen.

Han frykter opplaget til VG kan skades av nysatsningen. Usikkerheten rundt hvilke effekter dette får for landets største avis gjør at Schibsted-aksjen settes under press. Blant annet er det usikkert hvor mye annonseinntektene til bladet kommer til å øke. Ifølge Dagens Næringsliv var de på rundt 100 millioner kroner før rabatter i fjor.

- Man skal ikke se for mye på en måned, men når man har hatt en rekke måneder på rad der annonsevolumet i Aftenposten har utviklet seg positivt, kom august inn som et steg tilbake. Det skaper en viss usikkerhet rundt Schibsted og spesielt Aftenposten, sier Bjølgerud til TDN Finans, ifølge Finansavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.