Hvert år reiser mange nordmenn til den populære ferieøya Kypros for å nyte late feriedager. Nå frykter det lokale politiet at en seriemorder kan ha stått bak flere drap på øya.

Politiet undersøker muligheten for at de står overfor en seriemorder etter at to filippinske kvinner ble funnet drept og dumpet i et gruveanlegg. Politiet frykter også at den savnede datteren til én av kvinnene, en seks år gammel jente, også er blitt drept.

Likene ble i løpet av påske-uken funnet i et forlatt gruveanlegg utenfor landsbyen Mitsero, som ligger 30 kilometer vest for øyas hovedstad Nicosia.

- En forbrytelse uten sidestykke

Ett av ofrene var en 39 år gammel kvinne som ble meldt savnet sammen med datteren (6) i mai i fjor. Den andre kvinnen, også filippinsk, var en 28 år gammel kvinne som også ble meldt savnet i 2018.

Begge kvinnene jobbet på Kypros, som har en ganske stor filippinsk befolkning, melder Reuters.

En 35 år gammel kypriotisk yrkessoldat er varetektsfengslet, mistenkt for å stå bak de tre drapene.

- Dette er en type kriminalitet som er helt uten sidestykke her på Kypros. Det er for tidlig å si noe om omfanget av denne forbrytelsen, sier politisjef Zacharias Chrysostomou til Reuters.

35-åringen er ifølge rettsdokumenter mistenkt for å ha oppsøkt de drepte kvinnene via nettdating.

Mandag denne uken pågikk det en stor leteaksjon ved det forlatte gruveanlegget.

Kritiserer politiet

Aktivister kritiserer politiet for å ha ignorert bekymringsmeldinger da kvinnene ble meldt savnet i fjor.

Aktivist Louis Koutroukides hevder politiet antydet at den drepte 39-åringen og datteren hadde flyttet til nordsiden av den delte øya.

- Hvis de hadde trodd på meg da jeg gikk til politiet, ville ting ha vært annerledes nå, sier Koutroukides til statlig TV.