RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frykter skadelig WiFi-stråling

Britiske myndigheter er redd for at trådløse nettverk skal skade barn.

Det gikk hardt utover trådløse nett på forsiden av den britiske avisen Independent i går. Ikke bare skal Wi-Fi utgjøre en strålingsfare, lærerne går nå ut i protest mot nye nett før forholdene er gransket.

Engadget mener at forsiden kanskje er litt i sterkeste laget til at det foreløpig ikke er utført noen grundige undersøkelser av mulige skadevirkninger.

Kreft og senilitet
Bekymringene avisa tar tak i er velkjente fra tilsvarende debatter om mobilbruk og telefonmaster.

Enkelte forskere The Independent henviser til frykter at Wi-Fi kan føre til både kreft og tidlig senilitet.

Mens man venter på nye undersøkelser, har allerede flere europeiske land begynt å begrense bruken av trådløse nett i klasserommene.

- Det er haugevis av artikler i forskningslitteraturen som viser til uønskede helseeffekter. Vet vi ikke allerede nok til å si ”stopp!”, sier professor Olle Johansson ved Karolinska Institutt i Sverige til avisa.

”Magisk system”
Selv om stadig flere skoler har tatt i bruk trådløse nett i klasserommene, er vel bruken av dette noe som i enda høyere grad gjelder voksne. Trådløse nett har lenge vært dominerende på arbeidsplasser.

35 000 lærere rundt om i Storbritannia skal uansett skrive til utdanningsdepartementet denne uken for å kreve en offisiell undersøkelse.

Så er det bare å håpe at en slik undersøkelse vil gi klarere svar enn det de mange motstridende testene av for eksempel ”mobilbruk og skadelig stråling” har gjort.

At utdanningsdepartementet beskriver Wi-Fi som et ”magisk system” er kanskje ikke et veldig godt utgangspunkt.

Denne saken er hentet fra Teknofil.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere