Gå til sidens hovedinnhold

Frykter spøkelser på bensinstasjon

Sikringer ryker, potetgullposer havner i fryseboksen og tomflasker stilles opp på geledd. Nå vil ansatte ikke lenger jobbe alene.

Sikringene ryker uten grunn. Tele- og datakabler «ramler» ut. Bruskassene stabler seg selv og tomflasker stiller opp på meterlange geledd på lageret. Arbeidstøyet til de ansatte legger seg pent ut på gulvet. Potetgullposer «kryper» fra salgshyllene og opp i fryseboksen. Dette er bare et lite knippe av uforklarlige hendelser som de siste to ukene har skapt en lite trivelig stemning ved Statoilstasjonen i Ålen.

Begynte før jul
De uforklarlige hendelsene ved Statoilstasjonen i Ålen sentrum startet to dager før jul og har så langt vart helt fram til onsdag denne uka. Daglig leder ved Stasjonen, Stig Kirkhus, ønsker ikke å uttale seg om det som skjer og henviser Arbeidets Rett til informasjonsavdelinga i Statoil som har overtatt saken. Kirkhus bekrefter imidlertid at det gjennom det aller meste av jule- og nyttårshelga har vært dobbel bemanning på stasjonen da folk rett og slett var redd for å gå på jobb alene.

Bekrefter merkelige hendelser
Pressetalsmann Knut Hilmar Hansen ved Statoil Norge AS bekrefter i en epost til Arbeidets Rett at det er riktig at det skjer merkelige ting på Statoil Ålen. Til nå er det uforklarlig det som skjer. Gjennom julen og nyttårshelgen har medarbeiderne og forhandler på stasjonen opplevd strømbrudd, sikringer som smeller av uten at det er grunn til det, datakabler som løsner, brusflasker som settes opp på rad og rekke, låste skap som gjenfinnes opplåst, potetgull i fryseren og bruskasser i stabler som velter. Dette er noe av det som har skjedd på Ålen siden lille juleaften – og hver ettermiddag gjennom hele julen.

Sist onsdag morgen røyk pc’en i den ene kassen, og det ble sendt ut tekniker med ny. Når tekniker kom var den gamle pc’en i orden igjen, og fungerte som den skulle. Denne hendelsen, samt noe popcorn som var blitt ”kastet utover” på fryseboksen var de to hendelsene som skjedde i onsdag – og forhandler Stig Kirkhus var lettet over at det i går var litt roligere enn tidligere i jula.

Ingen feil på strømnettet
Strømnettet på stasjonen vår på Ålen er analysert, og de viser ingen feil i nettet eller i spenningen. Ingen spenningsforskjeller eller såkalte ”piker” som kan forklare hvorfor alle sikringer faller ut samtidig – mens hovedsikringen ikke faller ut. Det er merkelig det som skjer. Vi tar dette på alvor, og vi forstår at både forhandlere og medarbeidere på Ålen er fortvilet. Jeg kan forstå at noen føler frysninger av å oppleve slike merkelige ting. Vi trenger hjelp til å finne forklaringen, skriver pressetalsmann Knut Hilmar Hansen i en epost til Arbeidets Rett.

Tapt store beløp
Julehelga, romjula og nyttårshelga er tradisjonelt travle tider ved Statoilstasjonen i Ålen. Meed dobbelt bemanning over flere dager og minimalt med salg av drivstoff er det helt klart at Statoil og stasjonen har tapt store beløp på de uforklarlige hendelsene. Hvor mye tapet vil beløpe seg til og hva som eventuelt dekkes av forsikringer er etter det Arbeidets Rett kjenner til alt for tidlig å ta stilling til.

Les flere saker fra Arbeidets Rett her

Reklame

8 superkupp på kjøkkenutstyr

Kommentarer til denne saken