Opp mot to og en halv million mennesker er rammet av flommen i de nordvestlige delene av Pakistan, sier internasjonalt Røde Kors ifølge BBC News.

Redningsmannskaper sliter med å nå 27.000 mennesker som fortsatt er isolert av flommen. Minst 1.500 mennesker har omkommet, og tusenvis av mennesker har mistet alt de eier.
Flommen, som er den verste i landet på 80 år, har utslettet hele landsbyer, og sørger nå også for at sykdommer sprer seg i rekordfart.

Frykter kolera
Det er monsunregnet som har utløst flommen, som har herjet i Pakistans mest fattige regioner den siste uken. Disse regionene er allerede hardt rammet av år med vold tilknyttet Taliban og Al Qaida, skriver AFP.

Nå advarer pakistanske tjenestemenn om at mangel på drikkevann sprer sykdom, og det fryktes at diaré og kolera vil spre seg blant de hjemløse. I tillegg er det lite mat, og vannforsyningene er forurenset av flomvannet.

Flest barn av sykdomsrammede
Syed Zahir Ali Shah, som er helseminister for provinsen nordvest i landet, sier at 100.000 mennesker, og mesteparten barn, lider av sykdommer som kolera eller andre mageinfeksjoner.

- Vår prioritet er å først evakuere dem til trygge områder og deretter gi dem medisinsk behandling, sier han ifølge CNN.

Shoaib Mohammad er lege på en liten mobil klinikk med 20 senger.

- Vi får inn pasienter med traumer, mageinfeksjoner, hudsykdommer og dehydrering, sier han.

- Dødstallene vil stige
Redningsaksjonene kan kompliseres ettersom monsunregnet fortsatt faller ned over store deler av Pakistan mandag.

Pakistanske meteorologer sa mandag at de forventer at monsunens aktivitet forbedres i løpet av de to første ukene av august, skriver CNN.

En talsmann for hjelpeorganisasjonen World Vision sier at deres team har besøkt berørte rundt hovedbyen i de norvestlige områdene, Peshawar, men at de ikke kommer seg lenger nord på grunn av ødelagte veier.

- De har ikke drikkevann eller mat. De sier et har vært noen synlige tegn på sykdommer, sier Muhammad Ali til AFP.

Han varsler også at dødstallene sannsynligvis vil stige ettersom hjelpearbeiderne ikke når flere områder.