RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frykter Statoil-smitte til Telenor

Sist oppdatert:
Meglerhuset DnB Markets frykter at korrupsjonsanklagene mot Statoil kan smitte over på Telenor-aksjen, og tar aksjen ut av den anbefalte aksjeporteføljen. Sjekk denne ukens portefølje her
DnB Markets frykter at avsløringene i Statoil vil smitte over på Telenor. Teleselskapet er representert i en rekke såkalte "frynsete regimer".

- Vi tar Telenor ut av porteføljen. Vi frykter den seneste ukens avsløringer i Statoil kan få negativ smitte-effekt på andre selskaper med eksponering i regioner hvor korrupsjon er utbredt. Telenor har aktiviteter i Ukraina og Russland, i tillegg til sørøst-Asia, skriver DnB Markets om denne ukens anbefalte aksjer.

I stedet for Telenor-aksjen velger DnB Markets å ta inn Frontline-aksjen og RCL-aksjen i denne ukens anbefalte aksjeportefølje for investorer.

- Vi tar Frontline inn i porteføljen. Forrige uke lå snittraten i tankmarkedet på 55.000 dollar pr. dag og markedet er fortsatt sterkt. Frontline går break-even rundt 24.000 dollar pr. dag. Aksjen falt noe tilbake forrige uke og vi tror på et lite oppsving i dagene fremover.

Om RCL-aksjen skriver DnB Markets følgende:

- RCL tas inn i porteføljen. Sektoren hadde sterk utvikling i USA mot slutten av forrige uke, på rapporter som indikerer god bookingsituasjon. Videre er det positivt utvikling i privat forbruk i USA, heter det.

Dette er DnB Markets aksjeportefølje denne uken:

* Ekornes
* Eltek
* Prosafe
* Schibsted
* Wilh. Wilhelmsen
* Orkla
* Frontline
* RCL

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere