RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frykter stopp i norsk leteboring

Sist oppdatert:
Riggmangel kan føre til bråstopp for norsk leteboring, tror Geir Aune i Ocean Rig.
Ifølge Finansavisen kan det bli lenge til neste gang noen sender en borerigg til de norske nordområdene, hvis det ikke gjøres drivverdige funn på Goliat-feltet.

- I løpet av to måneder vil det ikke være ledig kapasitet i markedet for dypvannsboring før etter 2009. Det er litt trist for Norge siden flere lisensrunder på norsk sokkel skal utlyses de neste årene, uttalte Aune da han snakket på Paretos høyrenteseminar tirsdag.

I løpet av et par uker har den Ocean Rig-eide boreriggen Eirik Raude nye resultater fra feltet om et par uker. Samme riggen gjorde kommersielt lønnsomme funn på Goilat i desember, og det knytter seg stor spenning til eventuelle nye funn.

Ifølge Finansavisen vil Ocean Rig vurdere å øke kapasiteten innen segmentet dyvannsboring og har allerde inngått kontrakter som nærmest nedbetaler de to semiriggene som er i drift.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere