*Nettavisen* Nyheter.

Frykter store ødeleggelser på Dovrebanen

Oslo (NTB-Linus Hauge): Det vil i beste fall ta flere dager å utbedre de store skadene på Dovrebanen etter at et 400 meter langt godstog sporet av to mil sør for Dombås fredag.

14.01.12 15:00

- Det vi allerede har sett av skader og ødeleggelser betyr flere dagers jobb med utbedring og reparasjon. Så vi må regne med at Dovrebanen er stengt i hvert fall et godt stykke ut i neste uke, sier pressevakt Harry Korslund i Jernbaneverket til NTB lørdag ettermiddag.

Den dramatiske avsporingen fredag kveld startet ved Brennhaug, om lag to mil sør for Dombås. Det 400 meter lange godstoget fra CargoNet hadde mellom 20 og 30 vogner, og ved Dombås rullet lokomotivet og fire av vognene ut av skinnegangen og endte opp på kryss og tvers og sperret alle de fire sporene. Ingen personer ble skadd, men de materielle ødeleggelsene er store - og kan vise seg å være langt mer omfattende enn ved første øyesyn.

Vinter og kulde og mye nysnø og is gjør både opprydningsarbeidet og jobben med å undersøke hele den to mil lange togstrekningen svært krevende.

- Snøen dekker mer eller mindre hele skinnegangen og må vekk. Bare de ødeleggelsene vi har oppdaget så langt, er en tidkrevende jobb å utbedre og vil ta flere dager. Men det vil toppe seg ytterligere hvis enda flere skader oppdages. Vi har ennå ikke undersøkt tilstanden på banelegemet mellom Brennhaug og Dombås. Her må vi undersøke sporet for eventuelle skader, og sviller kan ha så store skader at de må skiftes ut, sier Korslund. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.