RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frykter svekket troverdighet

Sist oppdatert:
Profilerte Dagbladet-journalister frykter redaktør Hege Duckerts vennskap med kronprinsparet skal svekke avisens troverdighet.

(SIDE2): - Dette er selvfølgelig viktige prinsipielle sider, og sider som er problematiske. I dette tilfellet handler det om en stedfortredende sjefredaktør som har ansvar for det som står i hele avisen, sier Dagbladets kommentator Sissel Benneche Osvold til VG.

Det skapte reaksjoner allerede da kronprinsparet dukket opp i Duckerts bryllup, og at redaktøren sa nei til å dekke begivenheten. Fredag kom i tillegg oppslaget om at Duckert har hjulpet Mette-Marit med å håndplukke en ny vennegjeng.

LES: Håndplukket Mette-Marits venner

- Ingen må kunne mistenke Dagbladet for å ha for tette bindinger til makten, selv om kongehuset neppe er noen mektig institusjon lenger. Vår oppgave er å forfølge og avsløre maktens kraftlinjer. Da er det viktig å ha troverdighet, sier Benneche Osvold.

Dagbladets Halvor Elvik mener at den fremtidige journalistikken rundt kongehuset og kronprinsparet vil vise om vennskapet svekker Dagbladets troverdighet.

Duckert selv mener hun har tillit internt i Dagbladet og understreker at det er et privat vennskap det er snakk om.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere