RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frykter Telenor-skade etter tegninger

Sist oppdatert:
Telenor merker vreden etter Muhammed-tegningene i Pakiastan. Nå fryktes det at boikottaksjoner kan spre seg til flere muslimske land, som er viktige for telegiganten. Les mer her:
Telenor har fått merke problemer i Pakistan etter at karikaturer av Muhammed har stått på trykk i det norske Magazinet. Telenors utsalgssteder har blitt brent ned, melder Aftenposten.

- Hvis muslimene boikotter Telenor og dette trekker ut, så er det klart at det er skadelig for selskapet. Og hvis dette skulle spre seg til andre muslimske land, da blir det langt mer alvorlig, sier finansanalytiker Ole Petter Kjerkreit i meglerhuset SEB Enskilda til Aftenposten.

Telenor har også sterk tilstedeværelse i Bangladesh og Malaysia, som begge er muslimske land. Her opererer imidlertid Telenor med lokale merkenavn, som ikke i samme grad oppfattes som like norsk som Telenor, som de bruker i Pakistan.

Kontakt med grasrota

Telenor vurderes som spesielt utsatt av norske selskaper ute fordi det er det eneste som har direkte kontakt med grasrota i flere muslimske land. Mens andre norske storselskaper som for eksempel Statoil, Hydro og Aker Kværner forholder seg til myndigheter og profesjonelle forretningsfolk, henvender Telenor seg daglig direkte til millioner av forbrukere, skriver Aftenposten.

- De har fem andre mobilselskaper å velge mellom, så det er enkelt å bytte eller å velge en annen leverandør dersom du er ny mobilkunde, påpeker Kjerkreit til avisen.

Politiet i Pakistan brukte i går tåregass for å spre 4000 demonstranter i byen Peshawar i Pakistan. Demonstrantene viste sin avsky mot Muhammed-tegningene ved blant annet å ødelegge et 20-tall reklameboards for Telenor. I tillegg er det blitt oppfordret til boikott av den norske telegiganten, som gjorde sin inntreden i Pakistan for et års tid siden.

Ifølge nyhetsbyrået AFP har enkelte selgere av Telenor-abonnementer valgt å si opp sin avtale med selskapet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere