RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fryktet eksmann etter drapstrusler

Mannen mente ekskonen og datteren like godt kunne være døde siden han ikke kunne leve sammen med dem lenger.

Nå er han dømt i Bergen tingrett for å ha forfulgt sin ekskone, men slipper å sone straffen i fengsel.

- Hører stemmer
Paret ble separert i 2002 etter å ha vært gift i seks år. Den første tiden etter bruddet hadde de et godt vennskap, men da mannen begynte å bruke rusmidler forandret alt seg. Han begynte å bli truende og voldelig overfor kvinnen. Blant annet skal han ha sagt til sin ekskone at han hørte stemmer i hodet og at han syntes det var like greit at hun og datter var døde, siden han måtte bo borte fra dem. Det gjorde at kvinnen bestemte seg for å ta ut besøksforbud mot sin tidligere ektemann i 2004.

Men det var som å kaste bensin på bålet, for kvinnen ble da nedringt av 39-åringen som ville vite alt om hennes gjøren og laden. Han ville gjerne at de to skulle gjenoppta forholdet. Også hennes nye kjæreste og foreldrene hennes fikk erfare mannens ekstreme telefonbruk. En kveld måtte kvinnen og datteren flykte fra sin egen leilighet i frykt for å bli oppsøkt av eksmannen, som opprinnelig er fra Tyrkia. Senere på kvelden ble han pågrepet av politiet.

- Forfølgende atferd
Bergen tingrett mente mannens atferd var av forfølgende karakter og at han hadde overtrådt besøksforbudet. I tillegg var han blitt tatt på Flesland med 2,3 gram hasj i lommen, mens han var på vei ut av landet.

39-åringen ble for to år siden dømt for vold og trusler og forfølgingen av ekskonen skjedde i prøvetiden av denne dommen. Normalt skulle mannen ha fått ubetinget fengsel, men dommerne tok hensyn til at han nå har bosatt seg i Tyskland og telefonterroren har opphørt. Han fikk derfor en betinget dom på 60 dager.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere