Fryktet for eksplosjon - nå er situasjonen under kontroll

Foto: (Google Maps)

Full utrykning etter at et fat med etsende stoff på Statoils terminal begynte å utvide seg.

14.07.11 14:39

Politi, brannvesen og ambulanse rykket torsdag formiddag ut til Statoils terminal på Sture i Øygarden ved Bergen for å se på et fat med natriumhypokloritt,som ifølge Wikipedia er et etsende stoff som blir brukt til bleking eller desinfeksjon.

- Vi fikk melding klokken 10.00 om at brannvesenet var på vei for å se på et fat med natriumhypokloritt som hadde utvidet seg, forteller operasjonsleder Preben Wallestad i Hordaland politidistrikt til Nettavisen.

Stoffet er etsende, og kan føre til eksplosjon. Stoffet skal ved en feil ha blitt tømt over på et stålfat, mens det skulle ha vært tømt over på et plastfat.

- Nå skal det ikke være noen umiddelbar fare for eksplosjon, området er avsperret, men ingen er evakuert, sier han videre.

Brannvesenet jobber nå for å kjøle ned tanken med det etsende stoffet, og sier at det kan være fare for eksplosjon.

Ikke kontroll
Arne Corneliussen ved brannvakten i Bergen opplyser at brannvesenet ikke har full kontroll over situasjonen, skriver Bergensavisen.

- Så lenge dette fatet står og buler, har vi ikke helt kontroll. Det som kan skje er at fatet gir etter for trykket, og ekspoderer, forteller han.

Like etter klokken 1130 opplyser brannvakten at de har kontroll på situasjonen, skriver Bergensavisen.

- Det er laget hull i stålfatet, og mannskapene har nå kotroll på situasjonen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.