RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fryktet kunstverk ville velte

Foto: Birthe Steen Hansen (iBergen.no)
Det 20 meter høye tårnet hellet faretruende mot bakken.

(iBergen.no) I en uke har kunstinstallasjonen, som består av flere tusen trebiter festet sammen av tolv vaiere, prydet Festplassen i Bergen sentrum. Tårnet har også vært forsynt med lyd- og lyseffekter.

Det skjeve tårn
Men da en politipatrulje fredag morgen oppdaget at skulpturen hadde begynt å bikke faretruende mot bakken, fryktet de den fullstendige kollaps.

- En patrulje så at kunstverket helte veldig til den ene siden. En mann hadde vært oppe og klatret i tårnet og det var vel antagelig årsaken, sier operasjonsleder Harald Lekven ved Hordaland politidistrikt til iBergen.no.

Sperret av
Politiet tok ingen sjanser og sperret av området. Samtidig ble Kunsthøgskolen i Bergen, som står bak det høyreiste kunstverket, varslet.

Da viste det seg at «byggherrene» hadde full kontroll.

- Helt trygt
- Det var jeg som klatret i tårnet. Det skal demonteres i dag og jeg var oppe i det i den forbindelse. Tårnet holder ikke på å velte. At det har begynte å sige har hele tiden vært tiltenkt, sier ansvarlig for kunstverket, Petter Bergerud til iBergen.no.

«Arigato er et fullskala romlig eksperiment, en 20 meter høy treskulptur som er et resultat av to ukers intens jobbing under Fellesfaglige uker. Utfordring skal være å konstruere en høyest mulig romlig struktur - basert på trematerialet 2” x 2” og stålwire. Det er blitt tidenes tårn.» forklares det på skolens hjemmeside.

Etter å ha konstatert at kunstverket var trygt, overlot politiet saken til kunstnerne selv. Ved 10-tiden var tårnet så godt som ferdig demontert.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere