*Nettavisen* Nyheter.

Fryktet sparken - ødela for 17 mill.

Disse ansatte går ikke akkurat foran som et godt eksempel i arbeidslivet.

11.11.08 11:17

Raske penger, tyveri, ødeleggelser og sinne. Ikke alle ansatte er like hederlige, noe denne listen fra cnn.com viser.

Saboterte bedriften i frykt for å få sparken
Da Marie Cooley så en stillingsannonse som lignet på hennes jobb, var hun sikker på at bedriften planla å sparke henne. Dette skulle de ikke få gjøre uten konsekvenser. Som hevn prøvde hun derfor å sabotere hele virksomheten. Hun klarte å ødelegge datafiler for 17 millioner kroner da hun tok en «arbeidshelg» på kontoret.

Les også:Oops, jeg tabbet meg ut. Hva gjør jeg nå?

Sendte alle i rettssalen i fengsel
Robert Restaino var dommer i en husbråksak da en mobiltelefon ringte i rettssalen. Da det ikke var noen som innrømmet eierskap til mobilen, klikket det for dommeren, og han valgte like greit å fengsle alle de 46 personene som befant seg i rettssalen.

New Yorks høyesterett fikk ham i ettertid avsatt som dommer, og uttalte at «å straffe uskyldige mennesker er uakseptabelt».

Lurte til seg 1,5 millioner i lønn
Fire ansatte fra det medisinske serviceforbundet i USA ble arrestert og siktet for tyveri etter å jukset seg til rundt 140.000 kroner hver for timer de ikke jobbet. Ifølge politiet jobbet de tett sammen, stemplet inn for hverandre og byttet skilt. Alt for å få betalt for timer de egentlig ikke arbeidet.

Mer fra Nettavisen Jobb:

Slik utnytter Toyota krisen

- Fikk 20 minutter på å ta sluttpakke

Trøtt? Her er plan B

Dømt for å gi falske injeksjoner
Skjønnhetseksperten Patricia Villegas ble dømt for å gi to kunder falske kosmetiske injeksjoner, noe som resulterte i vansirede ansikter.

Kvinnene betalte 2000 dollar for det de trodde var en skjønnhetsbehandling bestående av collagen og kortison. Det viste seg at miksturen isteden var noe som liknet silikon. Villegas ble funnet skyldig, og kan se fram til opp til 14 år i fengsel.

CV-fusk
Robert Irvine, en kjent kokk og TV-personlighet var ikke helt fornøyd med sin CV. Derfor fabrikkerte han en del mer eller mindre imponerende punkter. Som for eksempel å ha kokkelert for den britiske kongefamilien, matleveranser til fire amerikanske presidenter og hjelp til å lage prinsesse Dianas og prins Charles' bryllupskake.

Da han ble oppdaget, ble kontrakten han hadde med TV-kanalen avsluttet.

Ny jobb?Skriv en CV som gjør inntrykk

Tok godt for seg på bakrommet
Flyplassansatt Pythian Brown tok godt for seg av passasjerbagasjen som ble oppbevart på bakrommet. Nesten 1,5 millioner kroner klarte mannen å få med seg i eiendeler. Dette inkluderte blant annet et kamera fra en CNN-fotograf.

Dette kameraet fant fotografen til salgs på e-bay. Politiet fant blant annet 66 kameraer, 31 datamaskiner og smykker hjemme hos Brown.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.