*Nettavisen* Nyheter.

Fryktet tiger fortsetter å drepe

MENNESKEETER: En tiger i India skal ha angrepet og drept ti mennesker siden jul. Foto: (Ap)

Én og samme tiger har trolig drept ti mennesker.

24.02.14 17:34


En tiger har skapt skrekk og panikk i den indiske delstaten Uttar Pradesh etter angivelig å ha drept flere mennesker siden starten av året. Dette har ført til en storstilt jakt på menneskeeteren, men så langt har ikke jegerne lyktes i å fange eller drepe rovdyret. Tigeren har vært fredet i India siden 1962, men myndighetene gjør unntak for menneskeetere.

Nå har indiske myndigheter gitt fellingstillatelse og hyret inn seks jegere for å jakte ned menneskeeteren.

- Holder seg til mennesker
Ingen kan med sikkerhet vite at det er én og samme tiger som står bak alle angrepene den siste tiden, men den beskyldes i hvert fall for å ha ti menneskeliv på samvittigheten.

- Når den først har smakt på menneskekjøtt, så vil en menneskeeter alltid holde seg til mennesker, sier Ashish Dasgupta (62), som er hyret inn for å jakte på rovdyret.

Dasgupta er en av de siste gjenværende tigerjegerne i India.

- Mennesker er enkle å drepe for en tiger. Ett slag, så knekker nakken, sier 62-åringen.

Han tviler på at menneskeeteren har tatt sitt siste bytte, og mener flere dødsfall er uunngåelig.

- Tigeren er fortsatt der ute, og blir mer sulten for hver dag som går.

Nerver av stål
Jegeren sier en må ha nerver av stål for å drive med tigerjakt. Han hevder selv å ha drept 40 menneskeetende tigre og leoparder i løpet av flere tiår. I tillegg skal han ha overlevd to tigerangrep.

Den erfarne jegeren tror den fryktede tigeren kan være skadeskutt, ettersom kattedyret kun spiser de myke delene av byttet. Vanligvis sluker tigre alt av kjøtt, knokler og skinn, ifølge Dasgupta.

- Det kan være at den er skutt av en krypskytter. Det ville i så fall forklart adferden, sier han.

Klikk på bildet for å forstørre.

JAKTER PÅ TIGEREN: Sanjay Singh er én av seks jegere som er hyret inn av myndighetene for å jakte ned menneskeeteren. Foto: Prakash Singh (Afp)

Utryddingsturet
Kattedyret som nå omtales som en menneskeeter, har trolig gått seg vill fra nasjonalparken Jim Corbet i India, som er et tigerreservat med 200 tigre.

Antall tigre i India har sunket fra 40.000 siden 1947, da landet ble uavhengig, til 1700 ville tigre i dag. Det utgjør halvparten av den totale tigerbestanden i verden som lever i det fri. Avskoging og ulovlig jakt er de største truslene for de utrydningstruede kattedyrene.

Kilder: Associated Press, The Times.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag