RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fugl tenner på popstjerner

På samme måte som hos menneskene, er det popstjernene blant fuglene som trekker mest damer.

Med eggende sang stiller de mannlige fuglene først i køen når det gjelder å få det motsatte kjønn til å bite på limpinnen. For det viser seg at falsksangerne nærmest er pariakaste i fugleverden, skriver forskning.no.

Forskere fra University of London og Max Planck Institute har funnet at serenadene må ha den etterhvert så omtalte «pitchen» for at hunnfuglenes hjerter skal banke ekstra. Ved å sammenligne 45 tamme kanarifulghunners reaksjoner på forskjellige hannfuglers prestasjoner, kunne de slå fast at dårlige sangere er nærmest sjanseløse i kampen om reproduksjon.

For da hunnene hørte vakker sang fra attraktive hanner, la de større egg. Resultatet var motsatt da de hørte skjærende falske toner fra lite tiltrekkende kanari-nebb.

De engelske forskerne er ikke overrasket over funnene. Flere andre studier viser at hunners reproduktive innsats varierer proposjonalt med hvor attraktiv kjæresten er. Årsaken er at hunnkjønn bruker mer krefter på et svangerskap enn hannkjønn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere