RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fuglesang møtte pressen fra rommet

Foto: NASA (AP)
Sist oppdatert:
- Spennende, men vemodig, sier Christer Fuglesang om sin trolig siste romvandring.

Stockholm (NTB-TT): Det er spennende å være på romvandring, men også litt vemodig i og med at det trolig blir den siste, sa den svensk-norske astronauten Christer Fuglesang i en pressekonferanse fra rommet lørdag.

Vektløs og 400 kilometer fra jordens overflate svarte Fuglesang på spørsmål fra svenske journalister.

- Jeg er fantastisk glad for at jeg har fått mulighet til å reise opp i verdensrommet to ganger. Det er helt utrolig, sa han.

Fuglesang sa også at han gjerne hadde reist nok en gang og gjerne blitt lenge på Den internasjonale romstasjonen.

- Men nå er det andres tur til å gjøre dette. Jeg kan se for meg interessante jobber på jorden også, fortalte Fuglesang.

Fredag gjennomførte han den første av to planlagte romvandringer, som første ikke-amerikanske eller russiske romfarer. Søndag skal han i ilden igjen, i det som trolig blir hans siste vandring i verdensrommet.

- Når jeg klatrer tilbake i romstasjonen kommer det vel til å føles litt vemodig, i og med at det ikke kommer flere muligheter. Men først og fremst må jeg konsentrere meg om det jeg skal gjøre der ute, sa astronauten, som er på sin andre romferd. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere