RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fuglesang på vandring i rommet

Sist oppdatert:
Stockholm (NTB-TT): Den svensk-norske astronauten Christer Fuglesang foretok natt til fredag en romvandring utenfor Den internasjonale romstasjonen.

Romvandringen ble utsatt i 50 minutter fordi Fuglesangs makker på romvandringen, John Olivas, hadde problemer med hakeremmen på romhjelmen.

Fuglesangs oppgave på hans første av to romvandringer var å manøvrere en 800 kilos ammoniakktank, noe som innebærer romrekord i tyngdeløft.

Ammoniakktanken, som brukes i kjøleanlegget på romstasjonen, skal byttes ut, og den tomme tanken skal bli med romferjen Discovery tilbake til jorden.

Etter omkring en time rapporterte Fuglesang at en av lampene på hjelmen hans hadde sviktet. Han fikk imidlertid beskjed om at lyset på den gjenværende lampen ville være nok til det arbeidet han skulle utføre.

Romvandringen var beregnet til seks og en halv time, men de to astronautene lå fredag morgen nesten én time før skjema. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere