RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Bendiksby, Terje (SCANPIX)

Fuglevaskeri søker hjelp

Fuglevaskeriet etter Full City søker frivillige.

Mandagens slep av «Full City» ser ut til å ha gått bra. Likevel førte flyttingen av skipet til nytt oljesøl ved Hydrostranda og Rognstranda i Langesund.

Les: Bergingsaksjonen igang

Resultatet er at nye fugler har blitt tilgriset av olje.

- Nå er vi på'n igjen. Selv om det siste påslaget ikke var så stort, skal det ikke store mengdene med olje til for å skape problemer for sjøfuglene, sier Pål Bugge, aksjonsleder ved fuglevaskeriet i Langesund til Telemarksavisa .

Nå trenger han frivillige til å gå manngard langs strendene for å plukke opp hjelpeløse fugler.

- Vi ber om at frivillige som vil være med å lete etter oljeskadet sjøfugl melder seg hos oss på telefon 90557157, sier Bugge.

Spesielt ærfuglen har fått en knekk etter «Full City»-havariet. Bugger sier at det nå er observert 190 ærfugler i området, og mange av disse kan trenge vasking.

Onsdag reiser Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim besøker Vestfold og Telemark der han blant annet skal slippe ut vaskede fugler ved Langesund.

Etter mandagens slep ligger «Full City» nå ved Nato-kaia ved Eikstrand i Bamble kommune. Da skipet ble flyttet ble det avdekket at ankerklørne hadde blitt revet tvert av. Dette kan forklare hvorfor skipet drev på grunn

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere