RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fugro øker kapasiteten i Norge

Sist oppdatert:
Det nederlandske seismikkselskap Fugro har sikret seg ytterligere et seismikkskip til sin ekspanderende flåte. Selskapet har også fått nye kontrakter med Norsk Hydro
Det er det norske spesialrederiet Uksnøy & Co AS som nå har inngått en avtale med Fugro om å leie ut sitt nybygde seismikkskip Geo Barents. Fugro vil leie skipet i tre år før de overtar skipet i november 2009.

Oppstart for kontrakten er levering av skipet fra verftet i november i år. Fartøyet er på 77 meter og vil ha kapasitet på slep av seks streamere. Det er et 3D-fartøy.

Fugro vil med den nye kontrakten ha en flåte på seks fartøyer hvorav fem har 3D-kapasitet. Målet er å sikre seg en total flåte på åtte fartøyer hvor to til tre er tenkt brukt å kortere oppdrag.

I tillegg til å sikre seg et nytt fartøy, har Hydro fått på plass to nye eksklusive kontrakter Norsk Hydro. Arbeidene gjelder en 3D-studie på 300 kvadratkilometer i Nordsjøen, mens den andre er en 4D-studie på Oseberg-feltet.

Samlet verdi på kontraktene er 8 millioner dollar og arbeidene er ventet igangsatt i mars i år med fartøyet Geo Pacific.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere