Fujitsu mot nordpolen

Foto: (AP/Scanpix)

Fujitsu går nye veier i å bevise at teknologi har nytteverdi. Selskapets løsninger skal hjelpe 20 arktiske utfordrere - og en helt vanlig kar fra London - i deres kappløp om å nå den magnetiske nordpolen.

16.04.04 10:30

Det 450 km lange kappløpet – The Fujitsu Polar Challenge Race – startet tirsdag 13. april, og trådløse enheter, satellittelefoner og Fujitsus teknologiske infrastruktur vil gjøre det mulig for lagene å holde kontakt med organisatorene, med hverandre og med sine familier hjemme.

De syv lagene, som alle består av tre modige utforskere, startet fra Resolute, den nordligste byen i Canada. De fleste deltakerne har en eller annen form for erfaring fra ekstrem- eller utholdenhetssport, med unntak av èn – Team Fujitsu-medlem Seamus Hogan, en helt vanlig kar som drømte om et eventyr og som vant muligheten til å delta i racet.

Hvert lagmedlem vil trekke en 90 kilo tung slede på deres ferd mot den magnetiske nordpol. Det er et eksklusivt eventyr – færre enn 400 mennesker i verden har noen sinne gått til fots eller på ski til nordpolen.

The Fujitsu Polar Challenge Race vil bli fulgt av et kamerateam fra BBC, som vil dokumentere kappløpet ut fra perspektivet til den "arktiske nybegynneren" Seamus Hogan.

Team Fujitsu består av Seamus Hogan, Rob Lewis og lagkaptein Chris Mcleod. Regelmessige oppdateringer om utviklingen i løpet kan bli funnet på http://polarchallenge.fujitsu.com

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag