Fuktig alpeby

80-talls bobledresser, trampende slalåmstøvler og skummende ølkraner. Når alpinanlegget stenger i Saalbach slipper turistene alle hemninger løs.

22.01.06 13:18

(SIDE2): Saalbachs alpinanlegg er fullkoment for ski-og snowboardentusiaster. Men barene, restaurantene og afterskien koker over av høy harryfaktor.

Hemsedal har den siste tiden slitt med hærverk og fyll. Men det er ikke bare ved Norges kjente skisted nordmenn viser at de kan rope høyt på afterski. I Østerrike er det minst like mye liv når det nærmer seg stengetid i alpinanlegget. Men i Saalbach er sossene byttet ut og pudder-idyllen kan drukne i brautende tøffinger.

Vill fest
Høyttalerne spyr ut «Hey hey baby (hu ha). I wanna know if you be my girl. Hey hey baby (hu ha)» , «Looking for freedom» av David Hasselhoff og tysk tekno. Trampende slalåmstøvler, hoppende bobledresser, luer med djevelhorn, hanekam eller jegermeister- trykk.

Snapsserveringen går hyppig til turister i alle aldre, og gliset er bredt til de som henger over baren og sikler etter skummende ølkraner. Stemningen har høy harryfaktor, men det er vel slik ekte afterski skal være.

Når det hele er over i 19-tiden er det et par timer på senga før middag, live-band og en ny snapsservering venter på et av byens utesteder. Den lille alpebyen har ifølge Alpereiser nemlig cirka 80 utesteder og 68 restauranter, der de fleste ligger et snøkast unna hverandre.

Sjarmerende by
Hvis man ser bortefra folk som står på barkrakkene med svett superundertøy, så er Saalbach en koselig liten by med sjarmerende bebyggelse i mur og tre.

På grunn av stedenes korte avstander er det enkelt å finne Saalbachs beste fondue på Bäckstättstall, østerriksk mat på Gasthof Post eller teste Peter's, der du kan grille kjøttet ditt selv på en glovarm stein.

Fakta

Innbyggere: 3100

Høyde over havet: 1003

Heiser: 60

Lengste løype: 7 km

Reisetid fra flyplass: Ca halvannen time

Rått anlegg
Men det skrytes ikke bare av god mat og vilt uteliv i alpebyen. Saalbach er en av destinasjonene i Østerrike med det største heissystemet.

Det sammenhengende alpinanlegget passer for ski- og snowboardkjørere av alle ferdighetsnivåer. Anlegget er oversiktlig og har både svarte, røde og blå løyper. Løypene er bra preparert og det finnes gode muligheter for offpist og puddr-søkere.

Total løypelengde er 200 km, og lengste løype er sju kilometer.

Du kan reise til Saalbach på egen hånd, men det enkleste kan være å kjøpe en pakkereise. De inkluderer ofte bo, mat, heiskort og transport til bosted. Flere reisebyråer tilbyr dette, for eksempel Star Tour, Alpereiser, STS Solreiser.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.