Gå til sidens hovedinnhold

Fuktig ryddeaksjon

Nok er nok. Stadige meldinger om at søpla flyter, har fått mange til å reagere. De siste ukene før 17.mai ble det ryddet som aldri før.

Romsås: Med et skikkelig uvær. Regn i strie strømmer og lynnedslag som mørkla hele området, fikk helgas ryddeaksjon på Romsås en frisk start. Heldigvis var det fort overstått og sola stakk fram innimellom.
Aktiviteten var stor fra tidlig morgen på Romsås flerbrukssenter og frivillighetssentral. En anselig mengde søppelsekker og hansker ble delt ut.
Her stiller lag og organisasjoner opp. Alle områdene er dekket, forteller Hege, som til daglig er å finne på frivillighetssentralen.
Hun sier at innkallingen fenget mange. "Bli med på vårens ruskenaksjon, tjen litt penger til din organisasjon", var meldingen.

Svarttjern

Vannet ligger som en idyll mellom blokkene. Med et forlokkende grønnskjær som skjuler de merkeligste avhendede gjenstander. Guttene fra Romsås idrettslag fikk ansvaret for badeplassen.
Vi har funnet alt mulig krimskrams. Stoler, datadeler og sparkesykkel. Ble skremt da vi fant et par store dukkehoder i menneskestørrelse. Trodde nesten det var et lik, men de kom sikkert fra noen utstillingsdukker, sier Lasse og Kim.
Det ble mange vendinger ned til rundkjøringen for den ivrige dugnadsgjengen.

Langsiktig

Pengene til denne ryddeaksjonen kom fra Husbankens innsatsmidler.
Vi håper at skolene og beboerne skal ta et mer forpliktende ansvar over tid, og at vi greier å få til en holdningsendring. Dette var starten. Til uka setter skolene i gang og til høsten kommer Storrusken, forteller prosjektleder for Groruddalsatsningen i bydel Grorud, Ole Jørgen Pettersen. Denne dagen som privatperson og ivrig søppelsamler.

Slutten

Da dagen var endt og pengene tjent, samlet alle seg på senteret.
Gratulerer oss selv med bra utført jobb med gratis pølser, brus, kaffe og te, sa de to fornøyde organisatorene Hege og P-K og takket alle som hadde stilt opp.
På vårt område var det mye ekkelt å finne. Slitsomt men en grei måte å få noen penger til laget vårt. Vi har mange aktiviteter utover og trenger pengene, sier Julie S. O. Johansen.
Hun er medlem av Framfylkingen på Grorud.
Ut på ettermiddagen lå det haug på haug med svarte søppelsekker og annet ræl langs veiene rundt om på Romsås. Prosjektleder Ole Jørgen Pettersen endte opp med en litt annen "innpiskerjobb" denne dagen. Han ble ekspert på lange kast med fylte svarte søppelsekker. Containeren ble full.

Reklame

Stor oversikt: Her er salgene i nettbutikkene nå