*Nettavisen* Nyheter.

Full alarm da buss veltet

Foto: Foto (Jan Erik Sundøy, Stjørdalens Blad)

11 passasjerer satt i bussen da den veltet. Flere av dem er sendt til legevakten.

18.10.10 11:36

11 passasjerer var om bord i bussen som veltet i Flora mandag morgen. Ingen skal ha kommet alvorlig til skade.

Ifølge Stjørdalens Blad har to tyskregistrerte busser kommet i følge på vei vestover mot Stjørdal, da den fremste bussen veltet i en svak kurve. Bussen ble liggende på siden i grøfta.

Ruter ble knust og noen av passasjerene måtte klatre ut takluka. Det ble raskt klart at den dramatiske velten hadde gått bra for sjåføren og passasjerene. Ingen andre kjøretøy ser ut til å ha vært involvert i hendelsen.

På vei til konsert
De elleve i bussen ble tatt med til legevaktsentralen i Stjørdal for sjekk. Blant personene i bussen var flere i crewet til det danske bandet Volbeat. Selve bandet satt i en annen buss som kjørte videre mot Trondheim der de mandag kveld skal spille på Samfundet.

- Bandet var ikke innvolvert i ulykken. Vi vet også at det går bra med de i crewet som var i bussen. Konserten går som planlagt klokken 20.30 i kveld, sier presseansvarlig Caroline Hauge til Nettavisen.

Kjørte for langt ut
Alle redningsinstanser rykket ut til ulykkesstedet like vest for Øverkil etter utforkjøringen ca. klokka 09.00. i dag morges. Fem ambulanser og et Sea King-helikopter i tillegg til brannbiler og politi kom raskt til Flora.

Akutt-tjenesten har nå returnert.

Det er ikke offisielt klarlagt hva som er årsaken til utforkjøringen, men på stedet sees hjulspor i 50 meter utenfor asfaltkanten hvor det er nygruset vegskulder. Mye tyder på at bussen har kommet for langt ut i svingen og at ett av hjulene har skåret ut.

Ingen skadd
Skadestedsleder er Morten Hammerhaug konstaterer at til alt hell har ingen blitt alvorlig skadet i hendelsen. Politi og andre mannskaper driver med opprydding og bilberging. Sjåføren av bussen skal avhøres.

Vegen er åpnet for trafikk, melder Bladets reporter på stedet.

Se video fra ulykkesstedet i Stjørdalens Blad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.