Gå til sidens hovedinnhold

Full barnehage-dekning i 2008

Med 300 nye barnehageplasser i FO-bygget på Huseby, går det mot full barnehagedekning i både Vestre Aker og Ullern bydeler.

Huseby: Det er oppnådd enighet mellom Omsorgsbygg og Høegh Eiendom om leie av fire etasjer i FO-bygget på Huseby. I første omgang er det snakk om en leieavtale på tre år, med opsjon på forlengelse. I alt er det snakk om 300 barnehageplasser, hvor Bydel Ullern skal disponere 200 av disse.

De minste

- Det er viktig å understreke at det her er snakk om midlertidige barnehageplasser. For vår bydels vedkommende er ikke dette en ideell lokalisering, så parallelt jobbes det med å etablere permanente plasser i bydelen, sier bydelsdirektør i Bydel Ullern, Thor-Even Strømme.
Bydel Ullern vil disponere to etasjer og Bydel Vestre Aker vil disponere en etasje. Den fjerde etasjen vil bli fellesrom for barnehagene.
- Det er viktig å få med seg at det er snakk om 200 såkalte ekvivalente plasser. I og med at behovet er størst for barn under tre år, så vil en barnehage med barn i denne aldersgruppen i praksis utgjøre 100 plasser i stedet for 200. Vi ser for oss at det kan bli en blanding av aldersgruppene, men med størst vekt på de minste under tre år. Hvis de prosjektene vi har planlagt i bydelen går inn, vil vi være i mål med full barnehagedekning i 2008, sier Strømme.

Usikkerhetsmomenter

Bydel Vestre Aker er også i den stillingen at det går mot full barnehagedekning i 2008.
- Når det gjelder FO-bygget er det snakk om midlertidige plasser de neste tre årene og først og fremst er det barn under tre år som står på søkerlisten som får plass. Da snakker vi om 50 småbarnsplasser. Hvis vi får til våre prosjekter vil vi nå målsettingen med full barnehagedekning i 2008. Det er naturligvis noen usikkerhetsmomenter knyttet til dette. Halvparten av barnehagene er i privat regi og vi er avhengig av at disse fortsetter. Byggingen av et eventuelt Røa Trivselsbad er også et usikkerhetsmoment, hvor det kan forsvinne barnehageplasser. Dessuten er tilflyttingen til bydelen og hva som skjer med kontantstøtten andre ting som virker inn, sier seksjonssjef i barnehageseksjonen i Bydel Vestre Aker, Sigrid Skrolsvik.
Parallelt jobbes det med å etablere permanente plasser i bydelen
Thor-Even Strømme

LES OGSÅ: Barnehager i Oslo: Se stor oversikt

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn