Gå til sidens hovedinnhold

Full dekning om et par år

Alle nye barnehager i bydelen er blitt åpnet med godkjent pedagogisk bemanning. Forhåpentligvis blir det full førskoledekning om et par år.

ØSTENSJØ: Det mener avdelingsleder for barn og kultur i Bydel Østensjø, Tommy Grotterød. Han er enig i at antall førskolelærere ikke dekker behovet fullstendig. Men han ser lysere på fremtiden.

Selv om vi har bygd ut haugevis av nye barnehageplasser, så har pedagogdekning i tallmaterialet vist seg å være stabil, sier han.

Vurderes grundig

Tommy Grotterød forteller at det foretas grundig vurdering før eventuell varig dispensasjon.

Erfarne assistenter, eller barne- og ungdomsarbeidere, kan settes inn i ped.leder stilling etter en streng vurdering. De fleste stillinger er av kortere varighet. Hvis søknaden blir godkjent, så er vedkommende kvalifisert til en ped.leder-stilling, forteller Grotterød.

Et glansbilde

I juni ble det lagt frem en sak om rekruttering til barnehagene for bydelsutvalget.

Det har stor betydning at folk vil jobbe for oss, og vi har også tiltak for nyansatte pedagoger, forteller Tommy Grotterød.

Han tror at bedre utdanningskapasitet vil engasjere flere førskolelærere til barnehager.

Barnehagene i bydelen legger stor vekt på omdømme og jobber bevisst med å synliggjøre dette. Bydelen er egentlig et glansbilde med konkurransedyktige betingelser, men det tar nok et par år før barnehagene vil få full dekning, sier Grotterød.

Reklame

Pondus-boka har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen