Politiet i Salten i Nordland melder om en svært hektisk natt til tirsdag, mye av det var knyttet til en bursdagsfest i Ausvika på nordsiden av Bodø, skriver Avisa Nordland.

Politiet rykket først ut til stedet klokka 23.02, etter at de fikk melding om slåssing på stedet. Operasjonsleder Ståle Nylund ved Salten politidistrikt sier til an.no at en 14-åring ble fraktet til sykehus med hjernerystelse i den forbindelse.

Brøt seg inn i ambulanse

- Det var rundt 30 ungdommer fra 14 år og oppover som var samlet til fest i Ausvika, visstnok en bursdagsfest, sier Nylund.

Etter at ambulanse kom til stedet, fikk politiet ny melding fra Ausvika.

- Om at en person skal ha brutt seg inn i ambulansen og utført skadeverk. Senere kom også melding om at ambulansen var sjålet, sier operasjonslederen.

En av festdeltakerne skal etter å ha stjålet bilen, kjørt rundt på parkeringsplassen, nesten kjørt på en annen person, før han smadret ambulansen mot en stein. Ifølge politiet stakk da gjerningsmannen og flere andre fra stedet.

Uten førerkort

- Men litt senere fant vi igjen gjerningsmannen. Vi pågrep en mann i slutten av tenårene for kjøring i beruset tilstand, kjøring uten førerkort, bilbrukstyveri, skadeverk og for nesten å ha kjørt på en annen person, sier Nylund til Avisa Nordland.

Han sier politiet ser svært alvorlig på saken, og varsler avhør av den unge mannen i løpet av tirsdagen, etter at det ble tatt blodprøve av ham på natta.

Ambulansen var for øvrig i en slik forfatning at den ikke var kjørbar etter hendelsen, og ble tauet fra stedet.

Politiet forlot Ausvika da klokka var 01.13.

Les flere nyheter hos Avisa Nordland.