Gå til sidens hovedinnhold

Full forvirring rundt Clinton

- 100 prosent galt, sier kampanjelederen etter et av verdens største nyhetsbyråer meldte at Hillary Clinton trekker seg.

Det var tirsdag ettermiddag full forvirring om Hillary Clintons kandidatur i racet om å bli Demokratenes presidentkandidat.

Tirsdag avholdes de to siste primærvalgene i delstatene Montana og Sør-Dakota, og det har gått rykter om at senator Clinton kommer til å trekke seg.

-Innrømmer nederlaget
Nyhetsbyrået AP meldte at Hillary Clinton i løpet av kvelden kommer med en uttalelse om at Barack Obama har nok delegater til å vinne nominasjonsvalget. Det betyr med andre ord at hun trekker seg.

Men kort tid etter at dette ble kjent, gikk Clintons kampanjesjef ut på CNN og avkreftet meldingen.

- Absolutt ikke. Det er 100 prosent feil, sa Terry McAuliffe.

- Ingen har det nødvendige antallet delegater for å vinne nominasjonen ennå. Det gjenstår to stater og kampen fortsetter, fortsatte McAuliffe .

- Vi skal bruke de neste tre dagene på å bearbeide superdelegatene for å overbevise dem om at Hillary får flere stemmer enn noen annen og at hun er den beste kandidaten til å ta opp kampen mot John McCain til høsten, sier McAuliffe.

31 viktige delegater
I fem måneder har Barack Obama og Hillary Clinton kjempet en intens kamp om å vinne nominasjonsstriden i det demokratiske partiet. I dag blir det klart hvem som vinner, når resultatene fra de to siste delstatene er klare.

Delstatene har til sammen 31 delegater, men dette er ikke nok til at Barack Obama kan få de nødvendige 2118 delegatene som kreves for å bli nominert til presidentkandidat. Han trenger nærmere 40 delegater for å sikre seieren.

Likevel er det mange såkalte uavhengige superdelegater, superdelegater som ennå ikke har kommet med noen offentlig støtteerklæring til kandidatene, som sannsynligvis vil annonsere sine støtteerklæringer til Obama like etter valgresultatene blir offentliggjort natt til onsdag norsk tid.

Demokratene har lenge fryktet at nominasjonsprosessen vil vare frem til landsmøtet i august, når om lag 800 superdelegater skal stemme frem presidentkandidaten. Men nå ligger alt til rette for at Clinton trekker seg etter 3. juni-valgene siden Obama i realiteten vil ha nok delegater og superdelegater til å bli nominert. Presidentvalget avholdes 4. november.

Reklame

Black Week hos Ekstralys: Gjør kupp på billykter, arbeidslys og xenonsett