*Nettavisen* Nyheter.

Full fres for pikante leker

Foto: (Kondomeriet.no)

Farsott sender damene til sexbutikk.

19.01.13 11:23

Kondomeriet omsatte i 2012 for 73,7 millioner kroner. Resultatet endte på 12 millioner kroner.

– Hvis vi ser på tallene mot 2011 er det kun en økning i omsetning på 2,6 prosent. Dette skyldes at vårt engrossalg har sunket med 20 prosent, sier daglig leder Bente Helstad i Kondomeriet til Nettavisen NA24.

Omsetning for Kondomeriet består av fire fysiske butikker, kondomeriet.no og engrossalg. Butikkene i Sandnes, Kristiansand, Sandvika, Trondheim, Bodø og Tromsø er selvstendige Kondomerier.

– Når det gjelder utviklingen videre er vi sikre på at Kondomeriet vil fortsette å gjøre det bra. Vi vet at det er mange der ute som ennå ikke har prøvd et erotisk leketøy, en deilig olje eller orgasmekrem, så vår jobb er langt ifra i gjort, sier Helstad.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: SPENCER PLATT (Afp)

Vil ha frekkere leker

I Kondomeriets nettbutikk merker man nå en økt etterspørsel etter frekkere leker.

– Nordmenn har latt seg inspirere av «Fifty Shades of Grey» i 2012, og lar seg fortsatt inspirere inn i 2013. Lett bindeutstyr og vaginakuler har økt spesielt etter boklanseringen i august i fjor, sier butikksjef på nett, Beate Keiserud, til Nettavisen NA24.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Kondomeriet.no

Vaginakuler har hatt en økning på 450 prosent sammenlignet med tilsvarende tall for 2011, mens håndjern har økt med 580 prosent.

– En fast traver i vårt sortiment er «Stubby» som fikk en som oppgang igjen i nettbutikken med en salgsøkning på hele 1077 prosent, forteller butikksjefen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Kondomeriet

(Saken fortsetter under bildet.)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Kondomeriet.no

Nedgang

Som resten av bransjen merker også Kondomeriet en nedgang i DVD-salget.

– Hovedårsakene til dette er tilgjengeligheten på filmer via streaming som er et godt alternativ til dem som ikke ønsker å ha en DVD-film liggende hjemme. Vi lanserte i fjor streamingsiden Movieon.no, og mange velger å bruke nettopp denne plattformen fordi man har et større utvalg blant filmer tilgjengelig hele døgnet, sier Beate Keiserud.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Kondomeriet.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.