RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Full fyr i Båtsfjord

Sist oppdatert:
Havnebygget begynte å brenne fredag morgen.

Byningen ble totalskadd i brannen.

Brannvakta fikk melding om brannen like over klokka 5, og rykket direkte ut til stedet sammen med politiet, skriver Finnmarken.

Brannen sprer seg
Det skal ikke være fare for menneskeliv, men det er stor fare for at brannen sprer seg videre til nabobyggene. Det arbeides nå med å redde materielle verdier i byggene.

Fryseterminalen, som ligger vegg i vegg, ser ut til å allerede være tent.

- Fryselageret er skilt fra det brennende bygget kun med en brannmur, så her kan brannen spre seg via taket. Det er nå i ferd med å skje, sier stabsjef Lars Blix Olsen i politiet til Nordnytt klokka 8.20 fredag morgen.

Eksplosjonsfare avverget
I følge stabsjefen er det nok mannskaper på stedet til å få kontroll over brannen. En båt som ligger i havna bistår også i arbeidet, i tillegg til Avinor og Sivilforsvaret.

Det var en periode usikkert om det var eksplosjonsfare på stedet, men dette ble raskt avverget da strømmen og amonikktilførselen ble stengt av.

Lang stopp
Det er Båtsfjord Sentralfryselager som eier bygningsmassen som sto i brann fredag. Aksjonær og daglig leder Per Arvid Richardsen så med egne øyne arbeidsplassen gå opp i røyk.

- Jeg ble oppringt klokka fem, og da var det bare å få på seg klærne og komme seg ned og redde det man kunne, forteller Richardsen.

Alt av datamaskiner og det meste annet utstyr ble reddet ut av fryselagerbygninga før flammene befestet seg.

- Det kommer til å bli en lang stopp. Den nye delen av fryserommet er nedbrent, terminalbygget er nedbrent, kontrollsenteret for mottak av fisk er nedbrent og innkjøringa er nedbrent. Det er en trist dag, sier Richardsen til Finnmarken.

Det brannrammede bygget er på over 2.000 kvadrat, og ble delvis nybygd i 2009. Richardsen ønsker ikke å anslå verdien på det som har gått tapt i brannen.

- Nå skal vi bruke den neste tida til å få oversikt og skadene og komme opp med provisoriske løsninger. Det vil gå måneder før vi er i normal drift igjen, sier Richardsen.

Fiskefór gikk tapt
Brannen ved godsterminalen førte samtidig til at varer som kom med hurtigruta i natt gikk tapt.

En av bedriftene som hadde verdier stående på godsterminalen, er smoltprodusenten Polar Seafood.

- Det er mange i Båtsfjord som har mistet varene sine. Vi hadde fiskefór stående til all smolten vår. Vi har fór til mandag, så for oss er dette en prekær situasjon. Fóret skulle rekke til midten av februar, forteller daglig leder Mattis Tangeraas.

Les flere saker fra Finnmark og Finnmarken her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere