Gå til sidens hovedinnhold

Full fyr i natt

Dramatisk brann i fritidsbåt i natt.

Flere båter lå fortøyd ved Sandspollen på Hurum i natt, da brann brøt ut i en Scand 7699 Dynamic som lå fortøyd sammen med de andre båtene.

Redningsselskapet melder på sin hjemmeside at brannen fort kunne fått alvorlige følger fordi den lå tett fortøyd med andre båter der folk sov omborg.

To personer sov i båten da den begynte å brenne, men begge våknet og kom seg raskt i sikkerhet, melder VG Nett.

Nødmeldingen kom til redningsskøyta Odd Fellow II klokken 03.03 søndag morgen. Odd Fellow II lå ankret ved Oscarsborg, og var ved Sandspollen sju minutter etter at de fikk nødmeldingen.

«Underveis til åstedet ble brannslukningsutstyret klargjort og mannskapet startet slukningen umiddelbart ved ankomst. Scenarioet var svært dramatisk med mange båter tett fortøyd rundt havaristen. Båten var fullt overtent med kraftig varme og røykutvikling da vi ankom». skriver mannskapet i sin rapport.

«Nabobåter ble evakuert og vi fikk relativt rask kontroll med brannen. Etter hvert kom det bistand av brannvesenet, politi og legepersonell som fikk sjekket ut både den brannskadde og for eventuelle røykskader på de som hadde vært involvert i aksjonen».

Redningsselskapet gir hønnør til eieren av båten Astor som var rask med å varsle om brannen.

Reklame

Best i test påskeegg 2021

Kommentarer til denne saken