Etter påske har antall bilannonser på nettstedet finn.no tatt seg kraftig opp. Påskeuka var naturlig nok den tregeste uka med 3127 nye annonser. Men mens annonsesalget lå på litt over 4000 før påske, spratt det til godt over 5000 etter påske.

Fra uke 10 til uke 17 var veksten på 21 prosent.

Sammenligner man de siste åtte ukene med samme periode i fjor, er det totale antall annonser i overkant av 36.000.

- Den siste tiden har det for alvor blitt fart på bruktbilmarkedet. Det kan virke som at det er et bedre marked for kjøp og salg nå enn for noen måneder siden, sier Glenn Stenholm, salg- og markedsdirektør i FINN bil.

- Dette har flere årsaker, og været er en av dem. Snøen er borte og våren er høysesong for bilkjøp. På grunn av nedgangstider velger nok også flere å kjøpe brukt fremfor ny bil. Men det er mer bevegelse i bruktbilmarkedet nå enn i tiden rett etter nedgangstidene kom. Da virket det som at folk i større grad holdt på det de hadde, noe tallene våre indikerer. Det er en positiv utvikling vi ser nå, sier han.

Informasjonsdirektør Paul Hegna i Møller Bil sier at blant annet lavere rente gjør at forhandlerne nå ser muligheten til å tømme de store lagrene av bruktbiler de har hatt siden nyttår.

- Ved inngangen til året var det veldige store lager. Når man nå begynner å se at interessen er større, og at det er mulig å få til salg, sier Hegna.

Han sier at bruktbilsalget for Møller har vært godt hele året, og at det er nybilsalget som har tatt støyten, og fortsatt gjør det.

- I et normalmarked bør man selge 110.000 personbiler i året. Med salgstakten vi har nå vil salget bli rett under 90.000 personbiler. Det er lavt, men vi fryktet på et verste at det kunne gå ned mot 70.000 personbiler, sier han.

De siste salgstallene fra Opplysningsrådet for Veitrafikk viser at totalsalget av personbiler i mars gikk ned med 20 prosent fra mars 2008. I de tre første månedene av 2009 var salget 35,8 prosent lavere enn for samme periode i 2008. Det viser at mars måned var bedre enn januar og februar. Spørsmålet nå er om nybilsalget fortsetter å ta seg opp.

- Det er behov for ytterligere stimulans inn i markedet fra myndighetenes side, og gjerne ved økt vrakpant. Med de salgstallene vi har nå blir de gamle bilene enda eldre. Salget er altfor lavt til å få til en god utskiftningstakt, sier han.