RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Full gransking etter uhell

Sist oppdatert:
Petroleumstilsynet gransker Seadrill-uhell.
Petroleumstilsynet har iverksatt gransking etter en alvorlig løftehendelse natt til fredag 14. september på den flyttbare boreinnretningen West Epsilon.

I forbindelse med en løfteoperasjon falt et flere tonn tungt lederør over drillerbua på boredekket. To personer er sendt til land med helikopter med mindre skader, melder Petroleumstilsynet.

West Epsilon opereres av Seadrill og var i ferd med å avslutte en leteboring med Statoil som operatør i brønn 16/2-3 nord for sleipnerfeltet, da hendelsen inntraff ca kl. 01.50.

Fredag reiste tre personer fra Petroleumstilsynet til West Epsilon for å granske hendelsen. Målet med Petroleumstilsynets gransking er å klarlegge hendelsesforløpet og identifisere utløsende og bakenforliggende årsaker. Granskingen vil resultere i en rapport som vil bli publisert på Pils nettsted.

Petroleumstilsynet gjennomfører en selvstendig gransking. I tillegg har politiet bedt om bistand i deres etterforskning.

NA24 har ikke lykkes i å få noen kommentar fra Seadrill om uhellet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere