RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Full hindu-krig i Bergen

Foto: Scanpix
Krangel om medlemslister gikk hele veien til retten.

(iBergen.no) De vanligvis så fredelige hinduene lot sin interne skittentøysvask få full offentlighet da menigheten Bergen Hindu Sabha saksøkte sin tidligere forstander.

Søkte statstøtte
Den lille religiøse organisasjonen fikk et problem da den tidligere forstanderen nektet å utlevere medlemslistene til det nyvalgte styret.

Hinduene var i ferd med å utarbeide en søknad om statstøtte og trengte listen for å dokumentere antall medlemmer. Størrelsen på statstøtten var avhengig av medlemstallet.

Konflikter
Men etter en intern stridighet i 2007, der forstanderen måtte tre av til fordel for et nytt styre, var hun alt annet enn velvillig da hun ble bedt om å overlevere listen.

Ifølge henne var hun fortsatt forstander i trossamfunnet og det nye styret var ulovlig valgt. Av den grunn nektet hun å levere fra seg listen, som var avgjørende for at søknaden til Fylkesmannen ville godkjennes.

- Har meldt seg ut
Hun hevdet også at nærmere halvparten av de cirka 550 medlemmene hadde meldt overgang til en annen menighet. Fire dager før søknadsfristen tilbød kvinnen seg å sende listene til Fylkesmannen uten å gå via tempelet. Men redde for at hun da ville redigere listen til langt færre medlemmer, gikk Bergen Hindu Sabha rettens vei for å få en midlertidig forføyning.

Først da ga kvinnen etter og leverte fra seg listen, men ville likevel få sagt sitt i retten, selv om forføyningen allerede var gitt.

Der gjorde hun rede for sitt synspunkt, og hevdet at mistilliten mot henne ikke hadde noen logisk begrunnelse ettersom hun fortsatt var medlem av menigheten og dermed ikke ønsket å skade organisasjonen.

Tapte
Hennes forklaring rokket imidlertid ikke rettens beslutning om at listene tilhørte hindu-foreningen. I stedet refset retten kvinnens uthaling.

«(...) retten finner at saksøkte i stor grad har bidratt til at saken har fått et betydelig større omfang enn nødvendig (...)»

Hun ble derfor idømt å betale motpartens utlegg på 27.337 kroner.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere