*Nettavisen* Nyheter.

Full hjelpepleier amok

39-åringen rettet et luftgevær mot politiet da de ville arrestere ham for husbråk. Likevel går han fri.

Bergen tingrett mente det var så stor tvil om hjelpepleieren tilregnelighet i gjerningsøyeblikket at han måtte frikjennes.

Drakk store mengder alkohol
39-åringen nådde et bunnpunkt i livet aprilkvelden i 2004. Til tross for utdanning som både hjelpepleier og IT- operatør, sto han uten arbeid etter å ha vært sykemeldt siden 2000. Etter tre år på yrkesrettet attføring mistet han stønaden fra trygdekontoret og måtte få penger til livsopphold av sosialkontoret. Utbrent av frustrasjon gikk han amok en kveld etter å ha drukket store mengder alkohol hjemme hos seg selv.

Politiet ankom leiligheten etter meldinger om husbråk. Der fant de mannen krakilsk på sin egen altan i annen etasje, mens han kastet tunge gjenstander på biler parkert utenfor bygningen. Forgjeves forsøkte politimennene å roe ned den rabiate 37-åringen. Men den rasende mannen svarte med å ta ladegrep på luftgeværet for deretter å rette det mot de uniformerte mennene.

Black out
Under rettssaken prosederte mannen på at han var bevisstløs i gjerningsøyeblikket. Han mente han hadde fått black-out etter stort alkoholinntak blandet med frustrasjon over livssituasjonen. Ettersom politimennene ikke kunne si med sikkerhet om hjelpepleieren var syk eller full, ble han vurdert som psykiskt utilregnelig og dermed frikjent.

Derimot ble han dømt for å ha tent fyr på tre bosspann. 39-åringen tilsto brannstiftingen i retten og godtok en bot på 5000 kroner. Han fikk også en betinget fengselsdom på 21 dager med to års prøvetid.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag