*Nettavisen* Nyheter.

Full klimakrig på Facebook

PÅ FACEBOOK: Det som begynte som et folkeopprør mot klimahysteriet har fått sin motsats på Facebook med «Folkeopprøret mot folkeopprøret mot klimahysteriet».

PÅ FACEBOOK: Det som begynte som et folkeopprør mot klimahysteriet har fått sin motsats på Facebook  med «Folkeopprøret mot folkeopprøret mot klimahysteriet». Foto: Faksimile

Facebook-gruppen «Folkeopprøret mot folkeopprøret mot klimahysteriet» har fått over 30.000 medlemmer på én dag.

20.02.20 13:34

OSLO (NTB, Nettavisen): Det begynte med Facebook-gruppen «Folkeopprøret mot klimahysteriet.», som ble opprettet 7. februar. Torsdag formiddag hadde gruppen vokst til snaut 108.000 medlemmer.

Den voldsomme mobiliseringen har nå fått sin motsats i Facebook-gruppen «Folkeopprøret mot folkeopprøret mot klimahysteriet».

På bare én dag har antall medlemmer vokst til over 33.000.

- Gruppen var egentlig ment som et satirisk innlegg i en diskusjon på Facebook, men har åpenbart truffet en nerve – og resultatet ser vi. Det er tydeligvis mange som har behov for å vise at de er uenige med «Folkeopprøret mot klimahysteri», sier initiativtaker Eirik Stridsklev Nilsen i et epostsvar til Nettavisen.

På spørsmål om hva han ønsker å oppnå med denne Facebook-siden, svarer han slik:

- Poenget er at vitenskap ikke er, og aldri må bli, en konkurranse om å ha flest likes på Facebook. Hva folk uten innsikt i og kunnskap om klimafeltet mener, må aldri forveksles og likestilles med faktisk forskning, vitenskap og kunnskap, advarer han.

«Endelig et trygt sted å være hysterisk!» skriver MDG-profil Eivind Trædal spøkefullt i forumet, der det har vært livlig diskusjon siden opprettelsen onsdag.

Klikk på bildet for å forstørre. Administrator Eirik Stridsklev Nilsen kan glede seg over over økende oppslutning om Facebook-gruppen Folkeopprøret mot folkeopprøret mot klimahysteriet.

Administrator Eirik Stridsklev Nilsen kan glede seg over over økende oppslutning om Facebook-gruppen Folkeopprøret mot folkeopprøret mot klimahysteriet. Foto: Faksimile (Facebook)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.