Full konflikt mellom NRK og Kristopher Schau

I går sendte NRK ut en pressemelding om at Kristopher Schau krevde for mye i lønn til at statskanalen kunne beholde ham. Nå beskylder Schau og NRKs programsjef hverandre for å fare med løgn.

20.06.08 11:06

- Blank løgn!, sier Schau til Dagbladet etter at avisen har lest opp NRKs pressemelding for ham.

- Vi var enige om en fast sum per program. Bra betaling. Jeg var fornøyd, jeg. Trodde alt var i orden, til de ringte i går kveld og ikke ville ha meg mer.

Ifølge Schau skulle han få et visst beløp per program, samt lønn under en forberedelsesperiode i tre uker. Det siste ifølge en muntlig avtale. "Plutselig", i går kveld, var ikke NRK interessert i å betale lønn i forberedelsesperioden.

- Det har jeg lært: du kan ikke gjøre en avtale i NRK uten diktafon. En fantastisk ukultur, å tillate seg å ljuge på lederplan, mener Schau, som mener bakgrunnen er en internkonflikt for et par måneder siden.

- Jeg synes det er skremmende at de ljuger, avslutter Schau, som har tenkt seg på Aetat mandag.

- Kristopher er en av de store sjernene i Petre, og ønsket å forhandle frem lønn gjennom sitt management. Det endte med en stykkbetaling, og vi ga ham et lønnstilbud som var godt. En topplønn i Petre. I ettertid ville de forhandle om månedsbetaling for forberedelsestiden. Ikke særlig proft, mener Fürst, som avviser overfor Dagbladet at det har vært enighet om en forberedelsessum.

Fürst avviser også at det er interne indre stridigheter som ligger bak oppsigelsen.

Her er pressemeldingen som NRK sendte ut onsdag:

Kristopher Schau forlater Petre

Det har ikke lykkes NRK og Kristopher Schau å bli enige om honorar for det mye omtalte programmet "Et Norge i Krig." Programmet utgår derfor fra Petres sendeskjema.

Kristopher Schau har vært en av kanalens mest markante personligheter siden han begynte sammen med Espen Thoresen i programposten XL i 1995.

- Vi er takknemlige for den enorme jobben Kristopher Schau har gjort for kanalen. Han har utvidet radioens repertoar. Jeg håper vi får muligheten til å jobbe med Kristopher Schau også i fremtiden, sier radiosjef Nils Heldal i en kommentar.

- Det er trist at man ikke enes om lønn, men NRK kan ikke og skal ikke være lønnsledende.

Noen slutter i NRK på grunn av dette, og noen kommer tilbake etter noen år.

Det vil også Kristopher Schau være velkommen til å gjøre. Jeg ønsker Kristopher Schau lykke til sier programsjef for Barne- og ungdomsavdelingen, Kalle Fürst.

Kanalsjef Marius Lillelien er på ferie og musikksjef Håkon Moslet har pappapermisjon. Redaksjonssjef i Ung, Barbara Jahn, er også på ferie.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.