RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Full kontroll på Playstation 3

Sist oppdatert:
Du vet den dirrende følelsen du får i hånden når du spiller «GTA IV» på PS3? Ikke? Det gjør vi.

(Spillmagasinet): Den nye kontrolleren til Playstation 3 er endelig sluppet i Europa, flere måneder etter Japan og USA. Men er dirringen egentlig verdt den ekstra konstnaden?

Spillmagasinet har testet kontrolleren, her er våre tanker om den.

Verdt hundrevis av kroner?Si din mening her.

Hva?

Under utviklingen av Playstation 3 bestemte Sony seg for at ristende kontroller var gammeldags (vi tror likevel at det var på grunn av denne rettssaken), og fjernet risting fra PS3-kontrollen.

Høsten 2007 fant de ut at det ikke var så gammeldags likevel og Dualshock 3 ble lansert i Japan 11. november samme år. Amerikanerne har fått leke med kontrollen siden 15. april, mens vi i Europa måtte vente til 2. juli.

Bra?

Uten tvil, forutsatt at du synes Sixaxis-/Dualshock 2-håndkontrollen er god å bruke. Dualshock 3 er like stor som og formet på samme måte som Sixaxis-kontrollen, men en del tyngre takket være de delene som står for ristingen. Jeg synes for øvrig at den ekstra vekten gjør kontrollen enda mer komfortabel, Sixaxis er litt for lett etter min smak.

Ristingen fungerer, som forventet, utmerket og gjør uten tvil spillopplevelsen enda bedre.

Jeg har testet kontrollen med blant annet Burnout Paradise, Devil May Cry 4, Haze, GTA 4 og Uncharted, og har absolutt ingenting å utsette på Dualshock 3. Tilnærmet samtlige nye PS3-spill støtter risting, så du får kjapt valuta for pengene. Her er en liste over noen av dem.

Hvor mye?

Pris i Norge vil variere fra butikk til butikk.

En rask sjekk i nettbutikkene til Expert og Elkjøp viser at konsollen selges for henholdsvis 499 kroner og 599 kroner.

Kontrolleren fungerer også på tvers av regioner så kan du kjøpe den fra USA eller Asia (vær obs på at reklamasjon og lignende kan være vanskelig hvis noe skulle gå skeis).

Prisen på en kontroll ligger på rundt 45 amerikanske dollar, noe som tilsvarer omtrent 225 kroner. Etter porto og alle mulige avgifter, endte jeg opp med å betale 480 kroner, noe som er omtrent det samme som den koster i Norge.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere