Gå til sidens hovedinnhold

Full krangel blant republikanerne om budsjettavtalen

Washington (NTB-Reuters): Republikanernes leder i Representantenes hus raste da han skjelte ut konservative grupper som er mot den tverrpolitiske budsjettavtalen i USA.

John Boehner sa at de konservative gruppene hadde «mistet all troverdighet» og hadde gått «over streken» da de ba kongressmedlemmer si nei til budsjettforslaget som ble lagt fram denne uka.

- De bruker våre medlemmer og de bruker det amerikanske folket til å fremme sin egen sak. Det er latterlig, sa en tydelig sint Boehner på sin ukentlige pressekonferanse torsdag, skriver Washington Post.

Han siktet blant annet til Tea Party-allierte, konservative grupper som Heritage Foundation og Freedom Works.

Avtalen som det nå skal stemmes over, er første gang på lenge at det har vært mulig å få til et tverrpolitisk samarbeid om et budsjett i det bitre klimaet i Kongressen. Avtalen bidrar ikke til å redusere det enorme budsjettunderskuddet, men viser at det er mulig å bli enige om en normal budsjettprosess.

En intern krangel har preget Republikanerne i kjølvannet av budsjettkrisen som stengte store deler av de føderale myndighetene i september og oktober. Den svært konservative fløyen - som fikk større innflytelse etter republikanernes brakvalg i 2010 - står mot Boehners mer kompromissvillige del av partiet. (©NTB)

Reklame

Nå er det superpriser på Pondus-album