*Nettavisen* Nyheter.

Full krangel om statsministeren i bar overkropp

Foto: Matt Cardy (Pa Photos)

- Bildene var morsomme, det er klart vi ønsket å bruke dem.

24.08.13 11:30

Det har brutt ut konflikt mellom den britiske statsministerens kontor og fire britiske aviser etter at man valgte å publisere bilder av en solbrent David Cameron i bar overkropp på ferie i Cornwall.

Kommunikasjonsrådgiveren ved 10. Downing Street, Craig Oliver, hevder ifølge The Guardian at det forelå av avtale med pressen om at de skulle få ta bilder av David Cameron og kona ved begynnelsen av ferien, mot at pressen lot dem være i fred resten av uken.

Ikke fornøyd med bildene de fikk
De fleste oppmøtte journalistene respekterte statsministerens ønske om privatliv, men fire aviser, Daily Mail, Daily Mirror, Telegraph og The Times hevder på sin side at det ikke var inngått en avtale. De anfører at det bare handlet om en forespørsel fra statsministeren.

Bildene de fikk tilbud om var ikke nok, hevder de.

Paparazzibilder av en av verdens mektigste menn som skifter badeshorts mens han dekker seg til med et Mikke Mus-håndkle, har vekket oppsikt, selv i Storbritannia som er vant med en hardtslående tabloid form.

Morsomme
«Økonomien vokser ikke, men det gjør åpenbart statsministeren» var overskriften i en av sakene til The Mirror.

En av redaktørene sier det rett ut.

- Bildene var morsomme, det er klart vi ønsket å bruke dem.

Talsmannen fra statsministerens kontor har nå skrevet et brev til alle de fire avisene hvor de klager på avisenes bruk av bildene. Talsmannen sier at sikkerhetsopplegget rundt statsministeren blir vanskeliggjort når han fotfølges av fotografer på en offentlig strand.

- Det er en vanskelig balansegang å gi statsministeren privatliv, samtidig som vi ivaretar den offentlige interessen rundt ham. Det var derfor vi inngikk avtalen med pressen, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.