Se Frp barke sammen med MDG i Politisk kvarter:

Mandag skrev Nettavisen at Oslo-byrådet vil be regjeringen om lov til å kunne kreve betaling for å parkere ved kjøpesentre og private arbeidsplasser.

Forslaget satte sinnet i kok hos Fremskrittspartiet, og tirsdag morgen barket stortingsrepresentant Bård Hoksrud (Frp) sammen med MDG om saken på Politisk kvarter på NRK.

- Det er helt spillvilt. Dette er privat eiendom som bedrifter eier, og så har man altså politikere som ønsker å gå inn og si at du skal kreve inn avgifter for at noen skal få lov til å parkere på eiendommen din. Dette er altså kommunisme, tordnet Hoksrud i NRK-studioet.

Les også: Raser mot byrådet som vil kreve betaling for privat parkering: - Skremmende

- Ikke kommunistisk

I debatten møtte han byråd for klima, miljø og byutvikling i Bergen, Thor Haakon Bakke (MDG). For også i Bergen ønsker byrådet å tvinge private kjøpesentre til å ta betalt for parkering.

- Det å ha en moderat brukerbetaling på næringsarealer, og ikke husene til folk, det vil være et godt og treffsikkert tiltak, argumenterte Bakke.

Han bare fnyste av påstanden om at det er snakk om kommunisme.

- Det er jo land som England og Australia som har dette allerede i dag, og det er ikke snakk om kommunistiske stater for å si det forsiktig, sa han.

Les også: Kollektivprisene øker i Oslo neste år: - Skuffende lave ambisjoner

- Vanlige folk må betale

Hoksrud sa at Frp vil gjøre det de kan for å få stoppet forslaget.

- Dette er en politikk som vi kommer til å kjempe med nebb og klør mot. Noen sa at det var vanlige folks tur, men det er i alle fall mange vanlige folks tur til å betale - og det er det som er konsekvensen her, sa han.

Han påpekte også at det handler om at folk skal få hverdagen til å gå opp.

- Folk kjører ikke bil til jobben bare fordi de synes det er ålreit. Jeg tror noen må litt ut av de rådhusene for å se hvordan virkeligheten er på utsiden, la Hoksrud til.

Les også: Mange MDG-velgere angrer etter valget: - Det er MDGs svakhet

- Velger bil ubevisst

Dersom byrådet i Oslo får innføre p-gebyret, vil det bety at arbeidsgivere i private bedrifter, men også ved kommunale virksomheter som skoler, barnehager og sykehjem, vil kunne bli pålagt av kommunen å innføre et parkeringsgebyr for sine ansatte.

- Gratis parkering på jobb gjør at mange, gjerne litt ubevisst velger bilen, selv om det er gode kollektivløsninger. Utfordringen er at arbeidsreiser med bil er en betydelig kilde til utslipp, støy og utrygge skoleveier, sa byråd for miljø- og samferdsel i Oslo, Sirin Stav, til Nettavisen mandag.