*Nettavisen* Nyheter.

Full krise i børstaper

Foto: Andre Clark Utvik (NA24)

Klarer ikke hente penger og toppsjef trekker seg.

26.05.11 10:30

Børsnoterte Sevan Marine melder torsdag at Jan Erik Tveteraas trekker seg som styremedlem i Sevan Marine. Tveteraas har vært med å starte og lede selskapet i vel ti år.

Sevan Marine vil nå starte en prosesss for å finne nytt styremedlem. Personlige årsaker er gitt som begrunnelse for avgjørelsen.

Forlater utskilt datter
Samtidig melder nylig utskilte Sevan Drilling, som spesialiserer seg på oljeproduksjon på dypt vann, at Tveteraas går av som konsernsjef i dette selskaspet.

Tveteraas vil motta lønn i oppsigelsestiden på seks måneder, og deretter etterlønn i 24 måneder.

Her blir Tveteraas midlertidig erstattet av visestyreleder Scott Kerr til selskapet har funnet en permanent erstatning. Kerr har tidligere hatt ledende stillinger i oljeselskaper som BP og Noreco.

Børstaper
Sevan Marine stupte 42 prosent på Oslo Børs onsdag. Da ble det innført en pause i handelen i påvente av melding fra selskapet.

Selskapet trenger finansiering, og DnB Nor har tidligere varslet at de kan garantere for en emisjon på inntil 275 millioner dollar. Etter at dette ble kjent har aksjen dundret i bakken.

Nå melder Sevan at de allikevel ikke klarer å gjennomføre den planlagte emisjonen.

Årsaken er at fortrinnsrettsemisjonen som DnB Nor tilbød i forrige uke ikke lenger er mulig å gjennomføre grunnet aksjekollapsen de siste dagene.

Brudd i forpliktelser
I tillegg meldes det om at selskapet innen månedens utgang kommer til å være i brudd med tidligere inngått finansieringsavtale.

Selskapet har hyret inn meglerhusene er ABG Sundal Collier, DnB Nor Markets, Pareto Securities og SEB Enskilda til å hjelpe seg med en finansiell og strategisk restrukturering.

Så langt i år har selskapet stupt med nesten 90 prosent til en markedsverdi på vel 450 millioner kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.