*Nettavisen* Nyheter.

Full motefest i Bergen

Årets ansikt inntok Bergen i helgen. Spenning, nervøsitet og ustødig gange i høyhælte sko ventet byens nye modellhåp. Se bildene.

24.05.05 10:18

(Bergen / SIDE2): På Hotel Bristol sitter 40 jenter og avventer sin dom. Er de med videre i Årets ansikt-konkurransen?

Alle får utdelt sitt bilde, hvor en notis på baksiden forteller om de fremdeles er med.

Høye hæler og miniskjørt
20 heldige er blitt plukket ut, og får utdelt hver sin Årets ansikt t-skjorte. De skal nå gjøre seg klar for et avgjørende møte med juryen. Sminke skal av, høye hæler og miniskjørt skal på. I garderoben hersker kaos og sminkefjerner er ingen steds å finne.

Det er Det Nye og prestisjetunge Ford Models som er på jakt etter unge modelltalenter. 12 jenter totalt blir plukket ut til den norske finalen, og vinneren av Årets Ansikt 205 går videre til Supermodel of the World.

Dette er verdens største modellkonkurranse med en premiepott på fem millioner kroner. Med det i bakhodet blir plutselig nervepirrende venting og vakling på høye hæler en minimal pris å betale.

- For jenter med tæl
Noen er svært nervøse, men juryen er avslappet og forsikrer dem om at dette ikke er noe å være redd for.

Missehåpene blir stilt et par enkle spørsmål. Det understrekes at dette ikke er en skjønnhetskonkurranse, men en modellkonkurranse for jenter med tæl og som har lyst å satse på modellyrket. Det letes etter jenter med et sunt kroppsideal og en alminnelig slank figur, heter det.

Finale i oktober
Juryen er omsider blitt enige og har plukket ut jentene de mener passer en slik beskrivelse. Disse blir sammen med 18 andre semifinalister fra hele landet presentert i Det Nye og på side2, og leserne er med på å stemme frem 12 finalister.

Finalen finner sted i Oslo Konserthus i oktober.

Senere på kvelden var det fest på utestedet Metro i Bergen. Bildene kan du se under.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag