Gå til sidens hovedinnhold

Full pakke med pest i Maridalen

Det nærmer seg den årlige dosen død og elendighet i Maridalen. Nytt av året er en middelalderinspirert helaften med en god dose «Svartedaudir».

NYDALEN: Det er 34 år siden Maridalsspillet så dagens lys. 15.-20. august er det klart for årets oppsetning av Carl Fredrik Engelstads «Svartedauden».

Jeg gleder meg til å knuse glass, sparke kvinnfolk og ri på hest, flirer Ivar Christiansen spøkefullt.

Helaften i to daler

Mannen som innehar rollen som knekt, er nestleder og pressetalsmann i Maridalsspillet, sitter sammen med Sara Petersson hos samarbeidspartner Radisson SAS Hotel i Nydalen.

Vi inviterer til en middelalderinspirert helaften i forbindelse med spillet. Fra klokken fem serverer vi middag i hotellets restaurant, før bussene tar publikum fra Nydalen og inn i Maridalen i syv-åtte-tiden. Når de kommer tilbake åpner vi baren, sier Petersson.

Hun lover at det blir «blodige» drinker, og ikke minst «Svartedaudir» Islands «nasjonaldrink» for dem som vil avsluttet kvelden på middelaldervis. Middagen blir en treretters, med mjød til.

Maten blir ikke noe som kommer fra et kjøleskap, spøker restaurantsjef Albert Sandor, som er i full gang med å sette sammen menyen.

Og hvis noen klager finner vi frem giljotinen.

Stort engasjement

Nærmere 200 frivillige stiller opp for Maridalsspillet i år, som alt fra statister og skuespillere, til parkeringsvakter og kakeselgere.

En time før spillet starter, begynner tablåene i skogen, med middelaldersang, selvpiskere, kvinner med barnekister, heksebål, folk som henger i trærne og roper, tiggere og mennesker med blodige byller. Alt for å sette den rette stemningen. Til en tid da Norge ble herjet av pest.

Engasjementet har aldri vært så stort som nå. I fjor hadde vi rekord med 4000 tilskuere totalt, og over 1000 bare på én forestilling, sier Christiansen.

Vi vil gjerne bidra i nærmiljøet, og støtte opp om et slikt kulturarrangement. Vi håper interessen blir stor, og anbefaler folk å reservere bord på forhånd, sier Petersson.

Christiansen, som har deltatt i Maridalsspillet siden starten i 1974, ser med glede på at arrangementet utvides.

Jeg har en drøm om at Maridalsspillet skal bli Oslos «Stiklestadspill». Allerede har vi solgt flere billetter enn på samme tid i fjor. Det lover godt! sier Christiansen.

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen