Gå til sidens hovedinnhold

Full pilot skyld i flystyrten

Skilsmissen er angivelig årsaken til pilotens alkoholinntak før avgang. Det kostet 47 mennesker livet.

Det var vodka som var skyld i flystyrten som kostet 47 menneskeliv ved byen Petrozavodsk i juni, melder den offisielle tv-stasjonen i Russland, Rossia-1, ifølge Ekstra Bladet.

Passasjerflyet fra Russair var på vei fra Domodedovo-flyplassen i Moskva til Petrozavodsk, da det styrtet om lag en kilometer før landing på Besovets-flyplassen. Da Nettavisen omtalte saken i sommer, var antall døde 44 personer. Senere steg det til 47.

Like etter ulykken ble det spekulert i om det kunne vært vær eller problemer med landingslysene som kan ha forårsaket ulykken.

Les hele saken: 44 døde i flystyrt - 10-åring overlevde

Den russiske havarikommisjonen har i dag, mandag, bekreftet at den 50 år gamle piloten Aman Atajev som styrte flyet, var alkoholpåvirket.

(Artikkelen fortsetter under kartet)

Blodprøver viste promille
Rettsmedisinere har tidligere hatt en mistanke om alkoholpåvirkning etter at det ble funnet spor av alkohol i Atajevs blod tilsvarende 0,80 - 1,00 promille, men talsmann for etterforskningskomiteen ved statsadvokaten, Vladimir Markin, avviste imidlertid påstandene i kjølvannet av ulykken.

Nå har Markin snudd, og bekrefter ifølge nettstedet at flyets styrmann var påvirket.

- Han hadde en regel
Pilotens tidligere svigermor har også avslørt at han begynte å drikke mer og mer etter en skilsmisse.

- Han drakk fordi han var pilot, men normalt overholdt han en regel - han pleide ikke å drikke dagen før flyets avgang, sier Sjumakova til det russiske nyhetsbyrået RBC.

Reklame

Strømsjokket: Kun 2,3 % har den billigste avtaletypen

Kommentarer til denne saken