RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: REMY GABALDA (AFP)

Full prest gikk amok i begravelse

Slo en av de sørgende gjentatte ganger i ansiktet.

Det har vært svært mye støy rundt den katolske kirken de siste ukene, etter at stadig nye pedofilisaker har dukket opp i mediene - og ikke minst etter at kirken forsøkte å slå tilbake på all kritikken med å sammenligne alt oppstyret med jødehets.

Og nå har det dukket opp en ny sak, som ikke setter kirken i et spesielt godt lys.

Ble bedt om å gå
Den katolske presten Bonaventure Ouedraogo var så full at han knapt kunne stå på bena sine da han skulle lede en begravelse i en kirke i Muret i nærheten av Toulouse i Frankrike, melder Daily Mail.

Da den avdødes familiemedlemmer oppdaget tilstanden til presten, begynte flere av dem å gråte og ba ham å forlate stedet.

Gikk til angrep
Han skal deretter ha vaklet mot bilen sin. Dette fikk flere av de tilstedeværende til å bli redd for at han skulle fyllekjøre og havne i en ulykke.

- Da et par av oss forsøkte å stoppe ham fra å sette seg bak rattet, så begynte han å angripe oss, sier en av de tilstedeværende til avisen.

- Han tok tak i en av de sørgende og slo ham gjentatte ganger i ansiktet.

Politiet skal derfor ha blitt tilkalt, og presten ble kjørt til politistasjonen fram til han ble edru.

- Mannen som ble slått forsøkte å hjelpe presten opp på beina igjen. Kan du virkelig se for deg at en prest slår en i menigheten sin? Det er virkelig noe nytt for meg. Og så dukker han opp full i en begravelse. La oss ikke engang snakke om det, sier Gerard Tillier, broren til kvinnen som ble begravet.

Ingen reaksjon
Ifølge erkebiskop Robert Le Gall er det usannsynlig at presten vil bli irettesatt.

- Fader Bonaventure dukket opp i en begravelse i en tilstand som ikke er passende. For dette tilbyr vi familien får fulle beklagelse. Fader Bonaventure ønsker også å beklage det som hendte, sier han.

Ifølge erkebiskopen har de aldri hatt noen problemer med den aktuelle presten.

- Vi er alle forundret av hva som har skjedd, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere