Det har vært svært mye støy rundt den katolske kirken de siste ukene, etter at stadig nye pedofilisaker har dukket opp i mediene - og ikke minst etter at kirken forsøkte å slå tilbake på all kritikken med å sammenligne alt oppstyret med jødehets.

Og nå har det dukket opp en ny sak, som ikke setter kirken i et spesielt godt lys.

Ble bedt om å gå
Den katolske presten Bonaventure Ouedraogo var så full at han knapt kunne stå på bena sine da han skulle lede en begravelse i en kirke i Muret i nærheten av Toulouse i Frankrike, melder Daily Mail.

Da den avdødes familiemedlemmer oppdaget tilstanden til presten, begynte flere av dem å gråte og ba ham å forlate stedet.

Gikk til angrep
Han skal deretter ha vaklet mot bilen sin. Dette fikk flere av de tilstedeværende til å bli redd for at han skulle fyllekjøre og havne i en ulykke.

- Da et par av oss forsøkte å stoppe ham fra å sette seg bak rattet, så begynte han å angripe oss, sier en av de tilstedeværende til avisen.

- Han tok tak i en av de sørgende og slo ham gjentatte ganger i ansiktet.

Politiet skal derfor ha blitt tilkalt, og presten ble kjørt til politistasjonen fram til han ble edru.

- Mannen som ble slått forsøkte å hjelpe presten opp på beina igjen. Kan du virkelig se for deg at en prest slår en i menigheten sin? Det er virkelig noe nytt for meg. Og så dukker han opp full i en begravelse. La oss ikke engang snakke om det, sier Gerard Tillier, broren til kvinnen som ble begravet.

Ingen reaksjon
Ifølge erkebiskop Robert Le Gall er det usannsynlig at presten vil bli irettesatt.

- Fader Bonaventure dukket opp i en begravelse i en tilstand som ikke er passende. For dette tilbyr vi familien får fulle beklagelse. Fader Bonaventure ønsker også å beklage det som hendte, sier han.

Ifølge erkebiskopen har de aldri hatt noen problemer med den aktuelle presten.

- Vi er alle forundret av hva som har skjedd, sier han.