RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Full pupp for mammabok

Sist oppdatert:
Debatten rundt Anne Lindmo og Helle Vaaglands bok ”Heia mamma” har gitt storsalg.

(SIDE2): Boken ”Heia Mamma” handler om sjokket, gleden, men kanskje alle de sakene man ikke var forberedt på når man blir mor. Førsteopplaget på 3000 ble revet bort og allerede etter 10 dager er annenopplag på 2500 på vei ut av butikken.

Store Studios Anne Lindmo og forfatter og journalist Helle Vaagland beskriver en verden der dagens unge mødre blir overnervøse over all informasjonen de har tilgang på.

LES OGSÅ: - Dagens mødre er vettskremte

Det har skapt sterke reaksjoner, blant annet i Aftenpostens spalter, fra både mødre og leger som mener at det å få barn er en endring som man må være forberedt på.

- Voksne damer
- Dette er jo voksne damer, hvorfor skulle de bli så sjokkert over det å få barn? Spurte Kari Wærness (68), professor i sosiologi i avisen.

Dessuten har boken skapt en debatt om fedres plass i barnas liv, også hvordan dette er tilrettelagt fra det offentlige.

Oppmerksomheten har sørget for å skyve Eli Hagens selvbiografi ned fra annenplass til tredjeplass på Boklista over salg av generell litteratur. Øverst troner fremdeles Håvard Melnæs Se og Hør-avsløringer, ”En vanlig dag på jobben”.

Forsvarer boken
Lindmo selv har forsvart boken og sagt at hun ikke føler seg spesielt truffet av kritikken fordi hun mener det må være lov til å ta opp majoritetens meninger også.

- Det er relativt sett velstående og velutdannede norske jenter, men som er trengt oppi et hjørne av lykkepress og prestasjonsangst, sier Anne Lindmo.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere