*Nettavisen* Nyheter.

Full rulle blant journalistene

LOVLIG I NORGE: - Det var utrolig gøy!, sa statssekretær Himanshu Gulati (Frp) etter at han testet Segway i Chicago i 2012. Nå er kjøretøyet også lovlig i Norge. Foto: Fpu

Politikere og journalister ruller ut den ene Segway-testen etter den andre.

02.07.14 08:16

Det har blitt skrevet mye om Segwayen, eller ståhjulingen som den også blir kalt, etter at regjeringen bestemte å gjøre den lovlig i Norge. Den billigste Segwayen koster 54.000 kroner, så det er nok mange som fortsatt bare kan drømme om å kjøre en. Heldigvis har hvertfall 15 journalister testet det for deg og kan dele sin opplevelse med deg.

VG var tidlig ute og testet Segwayen allerede i 2002, og "trillekunstneren" fra avisen hadde en fascinerende morsom opplevelse. Dagbladet har ikke bare testet Segway i København, de har også testet Segwayens billigere konkurrent Nineboten. De konkluderte med at Nineboten virket "mer nervøs eller mer responsiv enn Segwayen".

Også NRKs program Norgesglasset testet fartøyet, og selv om journalisten hadde noe problemer med å presentere sitt intervjuobjekt, og uttale ordet kybernetikk, hørtes det ut som om han hadde en artig opplevelse.

Aftenposten ventet med å teste Segwayen til det ble lovlig i dag og tok med leserne sine i morgenrushen i Oslo, minutt for minutt.

Populær i lokalavisene

Segway-testing har ikke bare vært populært i landsdekkende media, også lokalavisene har hatt stor glede av å teste ståhjulingen.

Bergensavisen fikk teste en «offroad versjon» av Segwayen.

Journalistene fra Tidens Krav og Fanaposten ble begge bitt av basillen, den førstnevnte ble frelst og den sistnevnte vil prøve seg på guided Segway-tur neste gang hun drar på utenlandsferie.

Drammens Tidende og Nordlys tok begge sjansen på å teste kjøretøyet langs vannkanten.

Journalistene fra Halden Arbeiderblad og Fredrikstads Blad synes begge det er litt skummelt å kjøre Segway. Sistnevnte forsøkte å be ståhjulingen om å stoppe, men den hørte ikke etter.

Alt skal læres, det ble Telemarksavisas journalist minnet på da hun kjørte fem minutter rundt i ring før hun forstod hvordan man slår av Segwayen.

Les også: Segway to heaven

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag