*Nettavisen* Nyheter.

Full rulle

Du trenger ikke å vente på våren for å rulle deg en vårrull.

19.11.07 11:27

Vårrullen stammer fra Øst-Asia, og navnet har den fått fordi kineserne tradisjonelt serverer den ved vårfesten.

Nå er vårrullen verdenskjent, og de fleste av oss har smakt det både en og flere ganger. Kanskje på tide å prøve å lage det selv?

Innpakningen
Tilberedningsmåtene er flere, men den vanligste er å pakke inn fyll av kjøtt, fisk eller grønnsaker i en tynn, pastalignende deig som siden blir fritert.

Det finnes også noen varianter som ikke er er varmebehandlet. I Vietnam er det vanlig å pakke inn fyllet i ruller av rispapir som bare er bløtlagt i varmt vann. Resultatet blir sprøtt og friskt fyll.

God dip
Det er alltid godt å ha noe å dyppe vårrullene i.

En chili- og peanøttsaus passer ypperlig. Til den trenger du:

2 fedd hvitløk, 1 rød chili, 50 g peanøtter, 3 ss sukker, 0,5 dl eddik, 1 dl vann, 2 ss fiskesaus (asiatisk) og 1 ss chilisaus.

Først renser og skjærer du hvitløk og chili i skiver. Husk å bruke engangshansker eller kniv og gaffel når du renser chilien, så slipper du å få det på hendene. Grovhakk peanøttene. Bland sammen alle ingrediensene, og rør til sukkeret har løst seg opp. Så er det bare å dyppe i vei.

Vietnamesiske vårruller
Vårruller med and, ingefær og peanøtter
Kyllingboller i vårrulldeig
Ruller av rispapir med reker, mynte og mango

Kilde: wikipedia.org og matprat.no

Les mer om mat og drikke her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.